Peynir Helvası Tatlısı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.662
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Tuzsuz peynir
    4 yumurta, yarım paket margarin
    un
    irmik ve karbonat

    Tuzsuz peyniri tencereye koyup eriyinceye kadar kaynatın. Peyniri tencereye koyduktan sonra yarım çay kaşığı karbonat, 1 çorba kaşığı irmik koyup eriyinceye kadar kaynatınız. Eridikten sonra 4 yumurtanın sarısını ve şekeri kapağa koyup karıştırın ve sonra erimiş olan peynire yavaş yavaş karıştırarak dökün. Yumurtayla kaynadıktan sonra içine ununu dökün. Unu dökerken sürekli karıştırın. Koyulaşıncaya kadar unu, daha sonra altına sanayağı koyup karıştırmaya başlayın. Piştikten sonra ateşten indirip, sıcak servis yapın.