Peynir Helvası

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Tavada margarin eritilir, un konulur,pembeleşene kadar kavrulur .ayrı bir tabağa alınır.Tekrar tavaya 1 kaşık sıvı yağ dökülür, ufaltılmış taze tuzsuz peyniri döküp, şekeride üzerine dökerek kısık ateşte karıştırılır .tel tel olan peynirin üzerine kavrulmuş un dökülerek, hızlı bir şekilde karıştırılır ve kaselere alındıktan sonra ılık olarak afiyetle yenir