Peynir seçerken ve saklarken

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Eğer büyük bir kalıptan büyük bir parça kestirip alacaksanız, kalıbın nemli ve çatlak olmamasına dikkat edin. Çünkü bu durumdaki peynirler kurumuştur ve taze değildir.

    Peyniri saklarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta ise, havayla temasını kesmektir. Şeffaf folyoyla sıkıca sarılmış peynirler için en ideal yer, buzdolabının alt gözleridir.

    Peynirin servisine gelince. en iyi tadı alabilmeniz için servisten 1 saat kadar önce oda sıcaklığında bekletin.
    Kaşar peyniri ve gravyer peynirini kuruduğunda sakın atmayın. Rendeleyerek çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz. Ayrıca kaşar peyniri bir süre sütün içinde bekletirseniz yumuşadığını göreceksiniz.
     
  2. 12 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  3. Canan85

    Canan85 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2007
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    paylaşım için teşekkürler
     
  4. 12 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  5. cmcmcns

    cmcmcns _CanCu (: _ Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    535
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    valla babamların eskiden mandıraların varmış annem babamdan örenmiş olucakki çok güzel seçio :)
    saol cnm paylaşım içinna.s.
     
  6. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : ferday
  7. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    paylaşım için teşekkürler...................a.s.
     
  8. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : ferday
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Peynirsiz bi hayat düşünemiyorum ama alırkende az az alıp tüketmeye bakarım buzdolabında şeffaf folyolara sarsamda sararıyo ve zamanla tuhaf bi görüntüsü oluyo ama neden_???