peynir soslu patates * fotolu

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve mandalings tarafından 10 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    patatesin her yemeği güzel bence

    Patatesleri haşladıktan sonra soyup, küçük parçalar halinde kesin. Bir tencerede margarini eritip, içine küp şeklinde kesilmiş tavuk jambonları atın. Tavuklar kızarınca küp şeklinde kesilmiş soğanları koyun ve pembeleşinceye kadar kızartın.

    1 kg patates
    - 1 çorba kaşığı margarin
    - 6 dilim tavuk jambon
    - 1 demet taze soğan
    - 2 adet kuru soğan
    - 3 diş sarımsak
    - 1 adet tavuk suyu tableti
    - yarım paket krema
    - 1 çorba kaşığı krem peynir
    - 50 gram emmental peynir
    - 1 çorba kaşığı patates nişastası

    Tavuk suyu tabletini ekleyip, karıştırın. Kremayı, krem peyniri ve emmental peyniri de ilave edip karıştırın. Sarımsakları küçük küçük kesip, karışıma ekleyin.Son olarak nişasta, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi de koyun ve karıştırın. Bir süre kısık ateşte pişirin. Haşlanmış patatesleri de ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.
     
  2. 10 Eylül 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106