Peyniri Nasıl Saklamalıyım?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve silver5 tarafından 21 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : silver5
  1. silver5

    silver5 CANIMA CAN KATANLAR... Üye

    Katılım:
    23 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2.636
    Beğenildi:
    175
    Ödül Puanları:
    163
    arkadaşlar tenekede 5 kg lık beyaz peynirim var..henüz açmadım...açtıktan sonra 3-4 ay nasıl koruyabilirim bu peyniri...???
     
  2. 21 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : silver5
  3. askbocugum

    askbocugum gomşumuz oluyoda bizim Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    6.083
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    valla bu konudan bende müzdaribim eşimde 5 kiloluk peynir alıyor hernekadar yarısı ziyan olsada 2 kişiyiz çünkü illa öyle istiyor ben saklama kabına peynirleri koyup kapağını kapatıyorum daha sonrada saklama kabını bikaç kar sera ile sarıyorum ama zaman geçince üzeri sararıyo yinede bende bi çözüm bulamadım
     
  4. 22 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : silver5
  5. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    ya streçç filmle iyice sarıp hava almasını engelleyerek öle koyacan saklama kabına,yada dolabın içinde kendi suyunda üzerini iice kapatarak kullanacan yada bol bol peynirli poğça börek yapacan ki çabuk tüketilsin:)
     
  6. 22 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : silver5
  7. askvesen

    askvesen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    tenekede yada kendi kaplarında bulunan peynirleri hiç çıkarmadan kullanırsanız baya dayanıklı oluyo.içindeki suyu onu uzun süre muhafaza ediyo bozulmadan.tenekelerin ağzını sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır.
     
  8. 22 Aralık 2010
    Konu Sahibi : silver5
  9. KuzuYasin

    KuzuYasin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.143
    Beğenildi:
    1.023
    Ödül Puanları:
    163
    börek - poğaça yapmak için yarım yağlı ayrı peynir alıyorum. peyniri dörde bölüp

    buzluğa atıyorum. çıkarıyorum taptaze kullanıyorum . güzelce eziliyor.

    ama kahvaltı için bu yöntem doğru olur mu

    bilmiyorum.
     
  10. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : silver5
  11. zeytin gxoxzlxux

    zeytin gxoxzlxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.143
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    cnm ben sonunda çözüm buldum tuzlu suya koyup ağzı sıkı tercihim tupperware saklama kaplarım saklıyorum hiç bişey olmuyo denemeni öneririm
     
  12. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : silver5
  13. Mihriban

    Mihriban Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.732
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    bende bu aralar bu dertten muzdaribim:KK5:
    3 kilo dil peyniri aldım sararmasın bozulmasın diye tuzlu su yapıp içine koydum bu defa da peynir eridi hatta koku oluştu :44:şimdi pek içime sinmesede yiyorum:97:
    bu bna ders oldu ama bir daha çok peynir almam:KK50:
     
  14. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : silver5
  15. zeytin gxoxzlxux

    zeytin gxoxzlxux Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.143
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    cnm ben beyaz peyniri böyle saklıyorum öbürküler için fikrim yok:KK50:
     
  16. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : silver5
  17. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Bence hava almayacak şekilde sarıp difrize at.Daha önce denedim mi hatırlamıyorum,bizde peynir pek dayanmaz.Ama kaşar peyniri blok olarak aldığım zaman 3'e ya da 4'e bölüp atıyorum ve istediğim zaman çıkarıp kullanıyorum.Mis gibi kalıyor,beyaz peynire de birşey olmayacağını düşünüyorum bu şekilde..:KK34::
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2010