Peynirler bozuluyor:((

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve dtsly tarafından 1 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  1. dtsly

    dtsly Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Mart 2009
    Mesajlar:
    383
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    buzdolabında agzını sıkı sıkıya kapatsamda serayada sarsam ne yaparsam yapayım peynırlerım bozuluyo.
    anlamadım bu ısı dıger seyler degıl sadece peynır bozuluyo.yogurt saglam sutlu urunler saglam.ama bı bakıyorum iğğğğ peynır mefta.az az alıyorum o da olmuyo hemen btıverıyo:KK43:((neden bozuluyo anlamadım.yardım edın nooolur kafayı yıcem:KK43:en son krem peynır aldım daha yarısını yemedık alalı 8 gun oldugu halde bu sabah bı actım kokuyo ve yesıllenmıs:KK43:(
    kotu bır yerden de almıyorum.kremı marka alıyorum.acık aldıgımda da cok eskı yılların peynırcılerınden alıyorum.ama nedeeeeen?:uhm: mafoldumben
     
  2. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  3. MerveKondu

    MerveKondu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2008
    Mesajlar:
    394
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    krem peynir için bişey diyemem ama normal peyniri hava almıyacak şekilde iyice sar,her kullanımdan sonra ayni şekilde streç film,le o zaman sorun yaşamazsın.....
     
  4. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  5. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bende beyaz peyniri hava almayacak şekilde sarıp sarmalarım ozaman bozulmuyor. Belki kalitesindendir. Birde benim tapır larım var onlara koyuyorum çok güzel muhafaza ediyor.
     
  6. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  7. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    canım normal peynir alırsan iri tuzla tuzla hiç bozulmuyor.beyaz peynir alırsanda yiyebileceğiniz kadarını alın diğerini donduruya atın.çıkardığınızda sorunsuz yiyebilrsiniz..
     
  8. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  9. ç i d o

    ç i d o M U C İ Z E M... Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.969
    Beğenildi:
    91
    Ödül Puanları:
    153
    aynı derttenim evde 2 kişiyiz azıck kestiriyorum o da hemen bitiyo. çok alıyorum kokuyo markalı bile olsa dayanmıyor peynirin ömrü kısa oluyor. ardaşım buzdalabına yiyeceğin kadar kes koy bişey olmaz. yani dondurucuya atın. yemeden çıkarın bide bunu denemek lazım.
     
  10. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  11. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben dondurucuya koymuştum ama çıkardığımda peynir kesilmişti aynı çökelek gibi dağılı verdi. Bir dahada koymadım. Bunu daha sonra bir kaç arkadaşımdanda duydum.
     
  12. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  13. yabangxuxlxuxm

    yabangxuxlxuxm Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    9.744
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    ama tadında hiç bir değişiklik olmuyor.bozulup atmaktansa dondurucu iyi fikir..:nazar:
     
  14. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  15. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    peynirin suyu olurya onları peynir bitene kadar dökmemek lazım.yoksa tadı değişiyo.
     
  16. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  17. yavrukusum

    yavrukusum hişşşttt sessizlik!!! Üye

    Katılım:
    23 Mart 2009
    Mesajlar:
    68
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlar hiç u kadar şeyle uğraşmayın.bende çok sinir oluyodum ta ki tuppperwar in peynşr dünyasını alana kadar.valla pahalı mahalı ama peynirlerime hiç bişeycik olmuyo.tavsiye ederim....zemuszemus
     
  18. 1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : dtsly
  19. Nursati

    Nursati 12 yıl bekledim seni Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    610
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    86
    Biz evde beyaz peynir tüketmiyoruz. Pastörize sütten-markasızsa çiğ sütten üretildiği için. Ezineler bile bozuluyor. ılla alacaksam Uzun sürede permante edilmiş tulum türlerini tercih ediyorum. Kaşar peynirde pişmiş olduğu için (doktorların tercihi) eski kaşar. Taze kaşar peyniri büyük gramaj almışsam 700 ve üzeri 2 ye bölüp yarısını dondurucuya atıyorum.
    Kaşar peynir türü dışındakiler dondurucuda kristalleştiği için çözülünce yumuşuyor. Ancak böreklere kullanırsınız.
    Bazı bölgelerde deniz tuzuyla salamura yapıyorlar. Uzun süre dayanıyor. Normalde marketlere peynir salamura suda geliyor.

    dtsly çok laf ettim ama ben çözüm bulamadım :)))