Peynirleri Muhafaza Etmek İçin

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AquaBarbie tarafından 19 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  1. AquaBarbie

    AquaBarbie change your my life!!! Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.879
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    merhaba benim mutfağımda büyük sorundur vede bi türlü nasıl koruyacağımıda bulamadım. peynirin üzeri bar mı diyorlar küf mü artık tam olarak bilemiycem bir tabakayla kaplanıyor üzerini temizleyip tüketmek istiyorum ama tadıda değişiyor.bu yüzden peynirin % 75i çöpe gidiyor neredeyse böreğe falan katayım diyorum ama kokusuna dayanamıyorum. bu olaya bi çözüm bulan arkadaşlar lütfen çözümlerinizi benden esirgemeyin(inanın çok ihtiyacım var bir çözüme)!!!...:bbo:fisfisfis
     
  2. 19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  3. ahududulu

    ahududulu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    hangi peyniri kullanıyorsun merak ettim.markası ne? normalde nasıl saklıyorsun peyniri? ne kadar sürede tüketiyorsunuz? açıkcası meraktan soruyorum.
    ben oturduğum küçük ilçede ilçe esnafının sattığı beyaz peynirlerden alıyordum. bir kalıp alsam bile 1 haftadan sonra salyalanmaya başlıyordu peynir. ama şimdi il merkezine gittikçe marketten alıyorum peynirimi. kendi kabında kendi suyunda bekliyo hiçbişeycik de olmuyo. belki senin de aldığın peynirle alakalıdır.
     
  4. 19 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  5. AquaBarbie

    AquaBarbie change your my life!!! Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.879
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canım ben tek marka kullanmıyorum ama hepsinde oluyo sanki kabında muhafaza ediyorum suyuyla ama bazen peynir tuzlu geliyor suyunu döküp su ekliyorum tuzunu alsın diye.bilemiyorum ya çok muzdaribim bu konuda.tüketim zamanıda değişiyor bazen çabuk bitiyor bazen geç(bitemiyorrrrrrrr)!...-tatlicadiarzu-
     
  6. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  7. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Peynirin suyunu ben atmam o suda ve kabında saklarım. Üstelik hava almasın diye streç filimlede sararım. Bütün besinler hava aldıklarında bozulur. Belki buzdolabınlada alakalıdır benim dolabım kolay kolay bişiy bozmaz.
     
  8. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  9. hsntn

    hsntn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    432
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    peyniri kendi suyunda bekleteceksin tuzlu geldiğinde yiyeceğin kadarını dilimle ve suda beklet ozaman tuzu gidiyor.anlata bildimmi bilemiyorum yani yani günlük olarak suda bekleteceksin sen tüm peynirin suyunu döküp yeni su yaparsan ondan bozulur açıkta alıyorsanda azar azar alacaksınki sararmasın
     
  10. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  11. ahududulu

    ahududulu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    351
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    evet arkadaşlara katılıyorum peyniri kendi suyunda muhafaza et. sadece yiyeceğin kadarını normal suya koyarsan tuzunu alır. ve kapalı kapta bulunsun. kolay gelsin
     
  12. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  13. YAXGXMURCN

    YAXGXMURCN ALLAHIM KUZUM SANA EMANET Pro Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.855
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    ben tuberware kullanıyorum içi hava almadıkça taptaze tutuyor tüm ürünler için herşeyimi doğrayıp haftalarca bozulmadan tutabiliyorum
     
  14. 5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  15. green olive

    green olive Popüler Üye Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2008
    Mesajlar:
    891
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    ben marketlerde strech filme sarılmış halde alıyorum peyniri. yani susuz oluyor. Dolapta beklediği zaman kokusu hoşuma gitmiyyor. Strech filmle sarılı bile olsa sanki bana kokuyor gibi geliyor. En sonunda çöpe atılıyor peynirlerim. Zaten Sadece pazar günleri evde kahvaltı ediyoruz. Onun haricinde kullanılmıyo. Yani ister istemez bekliyo peynirim.
    Ne yapmalıyım bilmiyorum. Evde kendim peynir için su hazırlayamazmıyım?? Yada farklı bir fikir???
     
  16. 8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  17. incisu

    incisu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar bızde sadece pazar gunlerı peynır yenıyor.
    bende marketten olabılıdıgınce az peynır alıyorum.
    pazar sabahları kahvaltıda esımle yıyyooruz.
    h.içide bı aksam yemegınde kahvaltı edıyoruz.
    ama yınede bıtmıyor
    bende peynır sararıp koku yapmadan alıyorum dıfrızıme atıyorum peynırı
    sonra bıgun börek,poğaça yaparken içine bu peynırlerden koyuyorum
    başka yolu yok maalesef.
    difrizde isterse 5 ay kalsın bişey olmuyor peynıre
    sonra yapılan hamur işlerinde güsel güsel kullanıyom
    çokmu uzun anlattım neekafamçokkarıştı
     
  18. 25 Haziran 2009
    Konu Sahibi : AquaBarbie
  19. AquaBarbie

    AquaBarbie change your my life!!! Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.879
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkürler !!!..