Peynirli Gelin Bohçası

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve ssengun tarafından 1 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    1 Ekim 2009
    Konu Sahibi : ssengun
  1. ssengun

    ssengun Bal Böceğim SeLeNiM Pro Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.607
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Sarımsağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pulbiber ve sarımsağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

    Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın. Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.

    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın. Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

    Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.



    500 gr. beyaz peynir
    - 100 gr. krem peyniri
    - Tuz,karabiber,pulbiber
    - 3 diş sarımsak
    - 250 gr. yufka
    - 80 gr. eritilmiş margarin
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    - 2 yumurtanın sarısı
    - 1 demet maydanoz

    Sarımsağı soyup ezin. Bir kasede beyaz peyniri ufalayın. Krem peynir, tuz, karabiber, pulbiber ve sarımsağı karıştırın. Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

    Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin. İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın. Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.

    Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın. Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

    Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
     
  2. 3 Ekim 2009
    Konu Sahibi : ssengun
  3. keçi kxixz

    keçi kxixz güzel Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Tarifin kendisi değilde şekli çok ilgimi çekti. Yufkanın her türlü şekilli içli böreğini yaparım ama bu şekli hiç denememştim. Mutlaka deniyeceğim. Çok şık olur diye düşünüyorum. Emeğine sağlık canım.
     
  4. 3 Ekim 2009
    Konu Sahibi : ssengun
  5. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    ımmmmmmmm canım cektiii