Peynirli Irmik Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    değişik bir lezzet

    Margarin ve tereyağını tencerede eritin.

    - 2.5 su bardağı irmik
    - 125 gr. margarin
    - 125 gr. tereyağı
    - 2.5 su bardağı toz şeker
    - 200 gr. badem
    - 200 gr. tuzsuz taze kaşar peyniri
    - 1 litre süt
    - 1 su bardağı su.

    Margarin ve tereyağını tencerede eritin. Kabukları çıkarılmış badem ve irmiği ekleyip hafif ateşte 20 dakika kavurun. Süt su ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Kavrulan irmiğin üzerine döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Peyniri rendeleyin. Helvanın üzerine ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.