Peynirli Puf (Resimli)

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve you_know tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    atıştırmalık peynir küpleri



    200 gr beyaz peynir
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı un
    tuz

    beyaz peyniri iri küpler halinde kesiniz yumurtaların ak ve sarısını ayırın.yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız zeytinyağı yumurta sarılarını un ve tuzu kısa bir süre çırpınız kar halindeki yumurta akını çırpmadan karıştırarak ekleyin sulu bir hamur hazırlayın peynir küplerini hamurun içine koyun kızgın yağda kızartın
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : you_know
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ben bu tariften hiçbirşey anlamadım yaaa
    resim olsaydı daha iyi olurdu
     
  4. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  5. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    neyini anlamadın sor anlatiiim
     
  6. 1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG]
     
  8. 2 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : you_know
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ilginc dikkatimi cekmedi diil
    denersem yazarim canim
    tskler paylasimin icin
     
  10. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. LaBianca

    LaBianca Her şey çok güzel olacak Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.404
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    tilginc bir tarif ancak anlatim hic aciklayici degil..mesela yumurtalar sarilarindan ayriliyor diye yazmissiniz peki sarilar da eklenecek mi...yaptigimiz hamur mu bicakla kesilecek sertlikte olacak...asama asama anlatim en kolayi sanirim tum tariflerde...enfes gorunuyor
     
  12. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    beyaz peyniri iri küpler halinde kesiniz yumurtaların ak ve sarısını ayırın.yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız zeytinyağı yumurta sarılarını un ve tuzu kısa bir süre çırpınız kar halindeki yumurta akını çırpmadan karıştırarak ekleyin sulu bir hamur hazırlayın peynir küplerini hamurun içine koyun kızgın yağda kızartın


    daha ne kadar acıklayıcı yazabilirdim bilmiyorum ama sorularınıza cevap yazıyor yukarda tekrar cevap vereyim
    yumurta akı cırpılacak bi kapta koyulasana köpürene kadar
    yumurta sarısı zeytinyagı un tuz ayrı cırpılacak cırpılan yumurtanın akı bu karısıma katılacak ama daha sonra çırpılmayacak ve kesilen peynirler bu karısıma bulanıp yaga atılacak
     
  14. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    bence de gayet açıklayıcı yazmışsın canım. ellerin dert görmesin marifetli arkadaşım.
     
  16. 12 Ocak 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    evet canım açıklayıcı oldugunu düşünüyorum ama arkadaslar bazen anlamıyor
    bunuda defterine kaydetmelisin sabahları cok guzel oluyor kahvaltıda
     
  18. 6 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. H_E_A_V_E_N

    H_E_A_V_E_N papatya Üye

    Katılım:
    22 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.145
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    yumurta aklarını kar haline getirin bıçakla kesilecek kıvama gelene kadar çırpınız

    ben de bu cümleyi anlamadım sadece yumurta akını çırpınca nasıl bıçakla kesilecek hale geliyor o pek anlaşılmaz geldi bana :sm_confused: