Peynirli Rulo Çörek

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]
    Tarif Pastacı Kız üyemize ait olup eski yemek bölümünden taşınmışdır.



    1 paket yaş maya
    2 su bardağı süt
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    3 yumurta(2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
    1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
    5 su bardağı un (ununu yavaşa yavaş ilave edip azaltıp arttırabilirsiniz)
    1 tatlı kaşığı mahlep(isteğe bağlı)
    ½ paket margarin (eritilerek yufkaların üzerine sürülecek)
    iç malzemesi için peynir,maydanoz
    üzeri için susam,çörekotu

    Bir kabın içinde 2 su bardağı ılık sütle 1 paket yaşmaya yı eritelim
    Başka bir kabın içerisine 3 su bardağı unu(başlangıçta 3 su bardağı koyalım daha sonra ilave yaparız),yumurta aklarını, sıvıyağı koyuyoruz
    Sütlü maya karışımını da ilave ediyoruz
    Tuzu, şekeri ve mahlebi de ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz
    Hamurumuzu eşit bezelere ayırıyoruz her bezeyi 4 cm kalınlığında resimdeki gibi açıyoruz üzerine erittiğimiz margarinden biraz sürüp hazırladığımız peynirli harcı koyuyoruz.
    Yufkayı ortadan ikiye kesim her parçayı rulo şeklinde sarıyoruz ve 3 parmak kalınlığında aralıklarla kesiyoruz. Yağladığımız fırın tepsisine çöreklerimizi yerleştiriyoruz. Tüm hamurumuzu bu şekilde hazırlıyoruz tepsiye hamurları aralıklı koyuyoruz birbirlerine yapışmamaları için. Fırınımızı 120 C ayarlayıp 10 dakika ısıttıktan sonra fırınımızın ayarını kapatıyoruz ve tepsimizi 15 dakika mayalanması için fırında tutuyoruz.
    15 dakika sonra tepsiyi çıkartıp hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp susam,çörekotunu serpiyoruz. Fırınımızı 180 C ayarlayıp ısıtıyoruz ısınan fırınımızda hamurlarımızı kızarıncaya kadar pişiriyoruz.