Peynirli Sogan Corbasi/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Derin bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını eritin, kısık ateşte, soğanları 5 dakika kavurun.
    Yumuşadıklarında, unu ekleyin karıştırın. 5 dakika daha pişirin ve 1 litre suyu ve beyaz şarabı ekleyin. Dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve 15-20 dakika pişirin.
    Hafif ateşte bir tavada peyniri eritin.
    Çorbayı kaselere boşalttıktan sonar kızarttığınız tost ekmeklerinden her kaseye birer dilim gelecek şekilde paylaştırın.
    Erittiğiniz peyniri üzerlerine dökün.
    1-2 dakika erimesini bekledikten sonra servis yapın