Peynirli Soğan çorbasi[fransiz Mutfaği]

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Bir tencerede yağı eritin.Soğanı ilave ederek ağır ateşte hafif pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar kavurun.
    Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın. Sonra et suyunu katın, bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.
    Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün.
    Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın.