Pilav pisirme yöntemleri ve iyi pilav yapmanin püf noktalari...

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve paylaxsxxixm tarafından 10 Eylül 2007 başlatılmıştır.

    10 Eylül 2007
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  1. paylaxsxxixm

    paylaxsxxixm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2007
    Mesajlar:
    154
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    slm arkadaslar pilavızın mıs gıbı tereyag kokmasını ıstıyorsanız sunu deneyebılırsınız normalde ılk basta tereyagla pırıncı kavurunca su koydugumuzda bu koku cok etkılı olmuyodu ama benım gibi yaparsanız tereyagının kokusunu pilavda daha cok hıssedıceksınız .ilk basta herhangı bı yagla (az mıktarrda olucak bu yag,) pirincı kavurun normal olarak pılavı pişirin daha sonra tereyagını bı kapta hafıf yakın cok yakmayın,sonra pişirdiğinız pilavın üzerine gezdırıp hafıfcekarıstırın ve pilavlarınızı genellıkle tavuk suyuyla pişirin ve pişirirkende cokaz seker atın. ben her yemegıme cok az seker atarım ve yemeklerımde cok begenılırı kızlar deneyın görüceksiniz cok lezzetlı olucak.ayrıca pirinçleri ıyıce kavurun topak topak olana kadar sonra suyu atın
     
  2. 27 Eylül 2007
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  3. selenda

    selenda Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    57
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    bende kızartmam suyunu döktüğümde üzerine kesip koyarım ama bunuda denicem kokusu buraya kadar bile geldi bak şimdi...
     
  4. 1 Ekim 2007
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  5. EU1

    EU1 Guest

    arkadasim ben genelde tereyagi kullanmam pilav yaparken egerki misafir gelirse tereyag kullanirim yoksa hic kullanmiyorum... Pilav yaparken aycicekyaginla, zeytinyagini birliktte karistirip yapiyorum muthis oluyor tavsiye ederimyerimseniben
     
  6. 1 Ekim 2007
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  7. Alsebe

    Alsebe Rutbesiz :-) Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Benim arkadasimda ayni dedigin gibi yapar banada o gosterdi...Parmaklarinizi yersiniz yani,bir pilav sever olarak ben bayiliyorummmmmmm....
     
  8. 11 Kasım 2007
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  9. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.069
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Pilav Pişirme Yöntemleri

    1. Kabartma yöntemi
    Yarım tatlı kaşığı tuz katılmış 2 fincan suyu kaynatın, 1 fincan pirinç ilave edin, bir taşım kaynatın, tencerenin kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin. Bu yöntemle pişirilmiş pirincin tüm besin değerleri korunur. Düşük kalorili ve özellikle esmer pirinç bunun için daha elverişlidir.

    2. Risotto yöntemi
    Pirinç devamlı karıştırılarak az yağda hafif kavurulur ve devamlı sıvı ilave edilir. Pirinç ile birlikte istediğiniz sebzeyi ve eti kavurun. Pilav: 2 bardak su, 1 bardak pirinç: Sıvıyı birden dökün, tencerenin kapağını kapatın ve demlemeye bırakın. Bu yöntemle hazırlanmış pirincin aroması çok kuvvetlidir
     
  10. 17 Nisan 2015
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  11. eyluldogan

    eyluldogan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Kasım 2013
    Mesajlar:
    1.946
    Beğenildi:
    397
    Ödül Puanları:
    118
    Teşekkürler bilgilendirme için. bende suyun üztüne koyuyordum hep.
     
  12. 23 Nisan 2015
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  13. Mutfak Perisi

    Mutfak Perisi Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2015
    Mesajlar:
    6
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Ben de önce sıvı yağla kavurup sonra tereyağ koyuyorum pişince. Kevserin Mutfağında görmüştüm, ilk başta çok aklıma yatmadı ama deneyince parmaklarımızı yedik:)
     
  14. 1 Mayıs 2015
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  15. rzehra_25

    rzehra_25 Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2015
    Mesajlar:
    88
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    8
    Bende aynen öyle yapıyorum birde rengini açması için pirinci kavururken bir kaç damla limon sıkıyorum:kk77::KK66:
     
  16. 8 Mayıs 2015
    Konu Sahibi : paylaxsxxixm
  17. telefonumunsarjibitmis

    telefonumunsarjibitmis Yeni Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2015
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    52
    Ödül Puanları:
    3
    ben de limon sikarim beyaz olmasi icin, sut de koyuldugunu biliyorum bir iki yudum kadar.
    risotto icin soyle yaparim;
    once arpaciksoganlari kavururum zeytinyaginda, sonra bir olcek risottoyu eklerim, iyice kavurduktan sonra beyaz sarapla islatirim. sarap cekince, bir defne yapragi, ezilmis iki dis sarimsak ve 3 olcek su koyarim, risotto agzi acik ya da kapagi aralik piser. suyu tam cekmeden altini kapar, ceyrek olcek krema ve yarim olcek gravyer koyar guzelce karistiririm. iste bu kadar. soganlari kavururken degisik sebzeler de ekleyebilirsiniz; mantar, kuskonmaz vb

    afiyet olsun