pilav ( Resimli) amman dikkat cannz ekebilir :)

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve EcinniliBarones tarafından 22 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  1. yapımı çok kolay ama lezzeti tarifsiz :))
    tavukla servis edilen iç pilavuna buyrun ...
    pilavı ısrarla kavurmadan yapıyorum bu arada umarım beğenirsiniz..

    öncelikle tavuk haşlanır. kuş üzümleri ılık suda bekletilir. pirinçler tuzlu sıcak suda 30 dk bekletilir.ciğer küçük küçük doğranıp az yağda kavrulur..

    250 gr kuzu ciğeri
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı tereyağ
    2 su bardağı pirinç
    50 gr dolmalık fıstık
    25 gr kuş üzümü
    2bardak tavuk suyu
    1,5 bardak su
    tuz,karabiber,yenibahar
    bir miktar dereotu
    bir bütün tavuk

    tavaya sıvıyağımızı alıp fıstıkları kavuruyoruz. fıstıkların rengi dönünce tereyağı ekliyoruz. sonra tavuk suyu ve suyu fıstıkların üzerine döküyoruz. tuzunu koyup kaynamaya bırakıyoruz.kaynayınca pirincini ekliyoruz. en kısık ateşte pirincin suyu çekmesini bekliyoruz. pilav piştiğinde yenibahar ,karabiber ve ince kıyılmış dereotunu pilava ekleyip karıştırıyoruz kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz..


    diğer yanda haşladığımız tavuğu parçalara ayırıp borcama diziyoruz. bir miktar sıvıyağa karabiber ve köri koyup fırçayla tavuk parçalarına sürüp fırınlıyoruz.

    iç pilavı çok baharatlı olduğu için tavuğu hafif ve sade yapmaya çalıştım..

    tavukla beraber iç pilavımızı servis ediyoruz.

    afiyet şeker olsun, pıt pıt yağ ,löp löp et olsun :)))
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 26 Ekim 2009
  2. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  3. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  4. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  5. Womanizer

    Womanizer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    2.739
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    ufff canım çekti haaa ellerine sağlık aşkumvereliniortak

    ben de yapıcammmmcokacimcoook
     
  6. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones

  7. yap tabi aşkiimuu kaydirigubbakcemile5
    şu büyük ekşınlar neticesi aldığın ve hazin sonla kaybettiğin tarifide bulmaya çalışsan çok güzel olur kanımca:CüvCüv:
     
  8. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  9. calikusumuz

    calikusumuz Aklım egede kaldı...... Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.414
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Oyyy ecinnilim bu pilav çok güzel görünüyor.delikafadulden
    Az önce yemekten kalkmış olmama rağmen çok canım çekti
    ellerine sağlık canım. a.s.
     
  10. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  11. oyy kuşumm yaparım ben sana gelirsenŞeniz
    teşekkür edrimm:asigim:
     
  12. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  13. dilarem

    dilarem erdim,serdim :) Pro Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.038
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Ciğersiz yapiciiim,ciğeri beş para etmez ciğer benim için.
    Ama görüntü muhteşem de o imzandaki kıllı iştahımı kesti -tatlicadiarzu-
    Çok beceriklisin kız,evli olmasan benim de oğlum olsa alırdım sirepsizim :F
     
  14. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones
  15. Çenebaz

    Çenebaz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    11.525
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    kuzu eti yimem hele ciğer hiç yimem ama çok güzel görünüyo yafrim
    ellerine sağlık :jeyyar:
     
  16. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EcinniliBarones


  17. o kıllıyı senin iştahın kaçsın toton fındık kaa olsun deyye şeyettimdi-tatlicadiarzu-aşkımsın kız olsun gelin ata binmiş ya nasip demiş:hulya:



    puk ye sen :mymeka: zati bi rusluk var sende bu aralar hadi hayırlısı :hulya: