Pilavlı tas kebabı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
    Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
    Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
    Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
    Pilav tenceresine süzülür.
    Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
    Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır