pir pirim ası

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve janet tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : janet
  1. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    pir pirim bir cok kisinin semiz otu diye bildigi ot bizde bunu yazın tazesinden kısın kurusundan yapılan bir corbasını tarif edecegim

    semiz otunu yıkayıp dograyın yesil mercimek nohut ve kırmızı biber kurusunu haslayıp hazır edin bolca sarımsak ve domatesleri dograyın

    yarım kilo semiz otu
    bir su bardağı bulgur
    bir su bardagı haslanmıs nohut
    bir su bardağı haslanmıs yesil mercimek
    evde varsa dolmalık kuru biber sarımsak sogan limontuzu nane biber salcası

    tencereye yagı ilave edip soganı pembelestirin sonra sarımsak salcası haslanmıs bakliyatları kuru biberi ve semiz otunu ve bulguru ekleyin yemek pismeye yaklasınca limontuzunu ekleyin pistikten sonra üzerine tekrar nane ve yag kavurup dökün bu yemek eksili ve salcalı olacak malzemesi bol suyu biraz az olacak