Pırasa çorbasi

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    İnce kıyılmış soğanları ve ince doğranmış pırasaları bir tencerede 5 su bardağı suyla 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, robotta ya da el mikseriyle püre haline getirin.
    Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyerek sararıncaya kadar kavurun. Püre halindeki pırasaları karıştırarak içine ekleyin. Kremayı, tuz ve karabiberi koyun, sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirin. Mantar ve havuç dilimleriyle süsleyerek servise sunun