Pırasalı Börek Hafif, Leziz ve Diyet yapıp Hamur İşine bayılanlara uygun-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve katikula tarafından 19 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : katikula
  1. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    Öncelikle böreğin içini hazırlamaya başlayacağız.
    Sıvı yağ ile küçük küçük doğradığımız soğanı
    kavuralım. Üstüne Küçük küçük doğradığımız
    pırasayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. İyice
    ölen karışıma daha sonra rendelenmiş havucu
    ekleyelim. En son olarak da yer fıstıklarını ekleyip 1
    dakika karıştırıp altını kapatalım. Bu şekilde serin
    bir yerde içi soğumaya bırakalım...

    Yufkaları sarmaya başlamadan önce bir tavada 2,5
    yemek kaşığı sanayağını eritelim ve bu erimiş yağa
    yarım su bardağı soğuk veya ılık suyu da dökelim.
    Yufkaları teker teker masamıza serip, her birini 8 e
    bölelim. Bunlara ayrı tavada hazırladığımız
    sanayağlı suyu kaşık yardımıyla azar azar dökelim.
    Yufkaların bu suyla iyice ıslanması önemli ama
    yufkaların yırtılmaması için aşırı dökmemeye özen
    gösterelim... Islatılmış yufkalara önceden
    hazırladığımız pırasalı içi göz kararı paylaştırarak
    sigara böreği sarar gibi saralım. 3 yufka için de aynı
    işlemi tekrar edelim. Galeta unu yapmak için
    önceden kızartılmış ve soğutulup kıtırlaşmış beyaz
    ekmekleri robotta ufaltalım. Bir tabağa da yumurta
    beyazını hazırlayıp koyalım. Hazırladığımız pırasalı
    yufkaları önce yumurta beyazına, sonra da galeta
    ununa batıralım. Fırın tepsimize yağlı kağıt serip,
    galeta unlu pırasalı yufkalarımızı üstüne dizelim.
    Önceden ısıtılmış fırınımızda 200 derecede kızarana
    kadar pişirelim.

    İç için: 1)3 adet
    pırasa 2)1 adet orta
    boy soğan 3) 1 adet
    havuç 4)1 yemek
    dövülmüş kaşığı yer
    fıstığı 5) Yarım çay
    bardağı sıvı yağ.
    Börek için: 1) 3 adet
    yufka. 2)1 adet
    yumurta akı. 3)2,5
    yemek kaşığı
    sanayağı. 4) Yarım
    su bardağı su . 5)
    Galeta unu yapımı
    için önceden
    kızartılmış beyaz
    ekmek.

    Galeta unu için robottan önceden kızartılıp
    soğutulmuş ve kurumuş ekmekleri geçirelim.
     
  2. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : katikula
  3. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    Görünüşü çok ilgi çekici durmayabilir. Ama tadını alınca bırakamayacaksınız.
    Gene de görmeniz açısından fotoğrafladım.

    [​IMG]
     
  4. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : katikula
  5. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    Hadi biri denesin ya, yok mu bir babayiğit...
    :1ninca:
     
  6. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : katikula
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    prasayi cok severim
    ellerine saglik canim
    bence görüntüsüde gayet istah acici
    insallah denemek nasip olur birgün
     
  8. 19 Kasım 2009
    Konu Sahibi : katikula
  9. katikula

    katikula Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2008
    Mesajlar:
    35.592
    Beğenildi:
    12.565
    Ödül Puanları:
    288
    Sağol balım.
    :teselli:
    Deneyin ben çok severek yaptım. Babam normalde hamur işinden hiç hoşlanmaz 3 tane yedi adam.
    kaydirigubbakcemile3
    O derece hafif ve güzel oluyor.
    Mutlaka deneyin derim.
     
  10. 17 Aralık 2012
    Konu Sahibi : katikula
  11. serapklclr

    serapklclr Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2012
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Ellerine sağlık canım :)
     
  12. 17 Aralık 2012
    Konu Sahibi : katikula
  13. icesun

    icesun Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    Ellerimize saglik yaziyorum bir kenara
     
  14. 15 Ocak 2013
    Konu Sahibi : katikula
  15. aysecimm

    aysecimm Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2012
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    61
    pırasalı börek yedim içinde pırasa olduğu hiç belli değil
     
  16. 5 Şubat 2013
    Konu Sahibi : katikula
  17. ayten88

    ayten88 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    105
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    26
    ben çok severim pırasalı böreği eskiden yemezdim hiç ve çok büyük bi önyargım vardı taaki annem yapana kadar :) eline sağlık canım güzel görünüyo :)
     
  18. 11 Şubat 2013
    Konu Sahibi : katikula
  19. jelibon1

    jelibon1 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2012
    Mesajlar:
    543
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    gercekten mukemmel gorunuyor yaa bayildim bu tarifee. eskiden severdim pirasayi simdilerde yiyemiyorum. boregin icinde deneyeyim ben de tam mevsimiyken :)) bu arada yufka hazir yufka mi ?