Pırasalı, Soğanlı Ekmek

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Yayvan tencereye zeytinyağını, kuru soğanı ve pırasayı koyun. Orta ateşte, malzemeler şeffaflaşana kadar pişirin. Ocağın altını kapatın.
    Genişçe bir karıştırma kabına elenmiş unu, tuzu ve instant mayayı koyun. Üzerine kavurduğunuz pırasayı ve soğanı ekleyin.
    Elinizi yakmamak için bir süre kaşıkla hamuru karıştırın. En son olarak suyu ekleyin ve elinizle hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemine 10 dakika devam edin.
    Çok hafifçe yağladığınız tepsiye (ben 17x27 cm ebatlarında ve 3.5 cm yüksekliğinde bir tepsi kullandım) hamuru yayın. Tepsinin üstünü temiz bir örtüyle örtün ve sıcak bir ortamda (mesela kaloriferin yanında) hamur kabarıp, iki katı büyüklüğe ulaşıncaya kadar bekletin.
    Kabaran hamuru, önceden 170 derece (turbo-fanlı fırınlarda 150 derece) ısıttığınız fırında, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Pişen ekmeğin yüksekliği 3.5-4 cm olacak.
    Fırından çıkardığınız ekmeği en az 20 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.
    kaynak:yemex.com