Pırasalı Sufle-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 pırasa
    1 kase mısır
    1 yumurta
    1 yumurta akı
    1 çay b. süt
    4 çorba k. un
    1 çay k. maya
    2 çorba k. kaşar p.
    1 çorba k. galeta unu
    1 çorba k. zeytinyağı
    sos için:
    maydonoz
    dereotu
    yeşil soğan
    limon
    tuz
    karabiber

    Pırasalar doğranarak tuzu ve karabiberi ilave
    edildikten sonra sıvıyağda sotelenir.Diğer
    taraftan hamuru için; karıştırma kabına süt,
    maya, yumurta,mısır, un ve kıvamı kontrol
    edilerek galeta unu ilave edilir.hamurun kıvamı
    kek hamurundan biraz daha katı olmalı.hamur
    hazır olunca sufle kapları yağlanır, içi galeta unu
    ile kaplanır.sonra kap yarısına kadar hamur ile
    doldurulur.üzerine pıras karışımı konur üstüne
    tekrar hamur konualarak tüm kaplar doldurulur.
    hazırlanan sufleler mayalı olduğu için bir süre
    dşarda bekletilir.bu arada baharatlı sos hazırlanır.
    bunun için; karıştırma kabına nce doğranmış
    maydanoz, dereotu, yeşil soğan, limon suyu, tuz ve
    karabiber konularak karıştırılır.daha sonra
    dinlendirilen sufleler pişirilir. Üzerinde baharatlı sos
    ile servis yapılır.
    oktay usta