Pirasali Yarim Ay [Resimli]

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Derin__Su tarafından 26 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  1. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    Bu hamurun özelligi sacda yapiliyor olmasi..
    Ic malzemesi size kalmis,ben pirasali yaptim, pirasa harci bitince beyaz peynirle devam ettim icine nane kekik kirmizibiber ilave edince öyle güzel bi tat olduki anlatamam..

    Hamurun malzemelerini yavas yavas derin bir kabin icine alarak yoguruyoruz, orta kivamda hamur elde ettikten sonra hamurlari yuvarlayarak yarim saat dinlenmeye birakiyoruz..

    Hamur icin;
    1 bardak ilik süt arzuya göre süt yerine su da kullanbilirsiniz
    1 yas maya
    1 tutam tuz
    1 tutam seker
    alabildigi kadar un
    Harci icin;
    Yarim kilo pirasa
    2 yumurta
    karabiber,kirmizibibr
    1 kasik salca
    Üzeri icin:
    Tereyag

    Hamurumuz dinlenirken ic harcini hazirliyoruz,genis bir tavanin icersine ince kiyilmis pirasalarimizi ekleyip uzunca bi süre kavuruyoruz..Pirsalarimiz kavurulduktan sonra iki yumurta kirip pisirmeye birakiyoruz,daha sonra bir kasik salcamizla hepsini karistirip baharatlarini ilave ediyoruz..Resimlerle adim adim devamini görebilirsiniz, hamurlarimiz pistikten sonra üzerlerine tereyag sürmeyi unutmayin.. Lezzet sirri tereyagdir:)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Haziran 2009
  2. 26 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  3. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Afiyet olsun..cokacimcoook
     
  4. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Ama ama amamafoldumben
    Gülüm bunlar süper:çok üzgünüm:
    Canım çekticokacimcoook
    Ellerine sağlık çiğ börek gibi değil mi?
    ahh ahh anneannem aklıma geldi yine kulakları çınlasın
    nefis biz bu böreğe bayılırız:kedi:
    pırasalı ise yeme de yanında yat
     
  6. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  7. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canimsin ellerinize meginize saglik
    nasil canim cekti anlatamam
    offffff offffffff
    gel beni ye diyo remen
     
  8. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  9. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Ama olmazki cnm çekti ben hamur açamam saçımda yok napcaz şimdi?
    :eek:lmaz:
     
  10. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Hayatta beceremem.
    Ne güzel yapmışsınm
    eline sağlık cnm
     
  12. 27 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Derin__Su
  13. Derin__Su

    Derin__Su derin sular ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2008
    Mesajlar:
    5.394
    Beğenildi:
    118
    Ödül Puanları:
    163

    Evet bidenem,cig börek de deniyor, ben biraz egzantirik olsun diye
    yarim ay deyiverdim:)) Eminim anneciginin el lezzeti kadar olmasada
    tüm kalorisine ragmen yemeye deger..Sagol libyanacim..:1hug:


    Tatlim valla kiyamam sana, keske yakin olsaydik yapar yapar
    ikram ederdim tik tik komsu diyerektenkaydirigubbakcemile3

    O zaman yagsiz bir tavada denemeni tavsiye ederim, sac kadar olmasada
    kivamini bulur:eek:


    Sagol cnm, ustam annem olunca ögreniyoruz iste
    son senem babaevinde acikcasi biraz tutustumda ögreniyorum:kedi: