Pirinç salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.146
    Ödül Puanları:
    438
    Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tel şehriyenin üzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
    Sos için; biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kâsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın üzerine döküp harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.