Pirinçli Omlet

Konusu 'Yumurta Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 23 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    23 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 Çay Bardağı Pirinç
    3 Yumurta
    1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
    3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
    2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
    1 Tutam Kekik
    4 Su Bardağı Su, Tuz

    Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
    22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün.
    Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.