Pirinçli Vişneli Pasta (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve smeagol tarafından 18 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  1. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Bugün, büyük oğlumun doğumgünü sebebiyle şık,
    pratik ve hafif bir pasta tarifi ararken netten bu tarifi
    buldum.Gerçekten hem sunumuyla hem hafifliğiyle
    bundan sonra davet sofralarımın vazgeçilmezi
    olabilecek bir pasta oldu..
    Yalnız ben meyve olarak vişne kullandım.Bence
    çilekten daha fazla yakıştı.Hafif ekşiliği çok hoş
    oldu.
    Pastayı bir gün önceden yapıp ertesi gün meyvesini
    ve şantisini ekleyebilirsiniz..
    Tarif ,tarifname.net ten...yerimseniben



    2 paket eti burçak
    büskivi
    80-100 gram
    tereyağı
    1 su bardağı pirinç
    6 su bardağı süt
    1 su bardağı şeker
    2 paket vanilya
    300 gram çilek(Ben
    vişne kullandım)
    1 paket krem şanti
    1 çay bardağı süt
    1/2 su bardağı
    çikolata rendesi

    Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
    tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
    dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.

    Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
    koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
    soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
    robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına
    dilimlenmiş çilekleri dik olarak dizin ve pirinçli
    karışımı kalıba dökün.(Ben kalıbın kenarlarına
    dizdim vişnelerimi)
    Buzdolabında bekletin. Üzerine dilimlenmiş çilekleri
    dizin.(Ben aralıklı olarak vişne dizdim.)
    1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
    şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın ve
    benmari usulü eritilip şekillendirilmiş beyaz çikolata
    ile süsleyin.(Ben üzerini kalan vişnelerimle ve
    çikolata sosuyla süsledim.)
     
    Son düzenleme: 19 Ağustos 2010
  2. 18 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
  4. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  5. nazalp

    nazalp yemekcininmekani.blogspot Pro Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    Çok hoş çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık..
    İştah açıcı :)
     
  6. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  7. Sumak

    Sumak benim kürkçü dükkanım,kk :) Pro Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2008
    Mesajlar:
    11.966
    Beğenildi:
    296
    Ödül Puanları:
    203
    harıka gorunuyor ohaoldumsmile

    ,pirinçli hic duymamıstım ..

    sütlaç gıbı mı oluyor :)

    bbır de kelepçelı kalıptan cıkartırken kenarlarına bulasıyor mu ,dagılmamıs gorunuyor

    ama bır turlu cesaret edemedım kelepçelı kalıbımda pudınglı kremsantılı tarıfler yapmaya
     
  8. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  9. leylek82

    leylek82 çok zor bazen.... Pro Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.664
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    SİMİ HARİKASINopuyorumnanaktan
     
  10. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  11. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    çok ilginçbilmiyorumkismile..ilk kez duydum pirinçli pasta sanırım kreması sütlaç kıvamında oluyor.
    ama görüntü muhteşem emeğinize sağlık.
     
  12. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  13. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    [​IMG]
     
    Nevreste bunu beğendi.
  14. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  15. BaSiYaZMaLiKiZ

    BaSiYaZMaLiKiZ "MuSMuTLu" Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.204
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ellerine sağlık canım
     
  16. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  17. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Çok teşekkür ederim nazalpciğim,sağolasın..opuyorumnanaktan


    Ben de duyduğumda çok garip geldi ama düşünsene sumakcığım,sütü koyulaştırmak için pirinç unu koymazmıyız?Çok zekice vallahi...boshayallersmile
    Tadı sütlaç gibi değil de krema gibi oluyor.Ben de sütlaç tadı beklemiştim ama pek değil.Ama çok hafif geldi bana...boshayallersmile
    Kelepçeli kalıptan da hiç korkma, çok rahat çıkıyor..yerimseniben


    Estağfirullah,çok teşekkür ederim leyleğim...:kedi:

    Kıvamı daha elastiki,umduğumdan çok daha güzel.Teşekkür ederim..opuyorumnanaktan
     
  18. 19 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  19. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Çok teşekkür ederim başıyazmalım...opuyorumnanaktan