Pişi-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Barcman tarafından 23 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    çok basit ve lezzetli bir yiyecektir
    benim kahvaltı soframdan eksik olmaz

    yarım yaş maya
    yarım çay bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    tuz 1 su bardağı yoğurt
    un



    yaş mayayı ılık su ve şekerle ezin içine yoğurt tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun hamuru bezle örterek iki misli büyüyene kadar mayalandırın elinize yumurta büyüklüğünde bir parça alın diğer elinizle yassıltarak ortasına bir delik açın bol kızmış yağda kızartın afiyet olsun
     
  2. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. deniz_yildizi

    deniz_yildizi Canımsın.... Üye

    Katılım:
    13 Mart 2008
    Mesajlar:
    630
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok severim pişiyi tşkler barçman ablacımmm
     
  6. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.490
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    ayy ablacım ben bunu çok severim arasına bide peynir koydumu süper olur..
    ama ben hamur yoğurmuyorum fırından ekmek hamuru alıyorum onunla yapıyorum
    çook güzel görünüyolar
     
  8. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  9. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    teşekkürler bu pişiyi aslında su ile yoğururlar ama ben yoğurtla yapıyorum çok daha yumuşak oluyor fırından ekmek hamuruyla hiç denemedim oda güzel bir fikirmiş
    arada içine minik doğranıp haşlanmış ve bol sarımsaklı çeşni konulmuş patates koyuyorum enfes oluyor aklınızda bulunsun
     
  10. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  11. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    tatlım elleine saglık sabah kavaltılarında mutlaka yaparım pazartesi gece saat 11 de kızım tutturdu ille yap anne dedi mecbur girdik mutfaga ılık fırında mayaladık saat gece 12 de yedik
     
  12. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  13. EU3

    EU3 Guest

    bunun mayasız olanını daha çok seviyorum ben
    annem hep mayasız yapardıı ayy ne çok yerdik öğlenleri çayla
    bide buna pesmet diyoruz biz ama egeliler pişi diyor
    ayy çok güzel görünüyor yaa çok canım istediiiiiiii
    ellerine sağlıkkk barçman abla
     
  14. 23 Ekim 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  15. EU3

    EU3 Guest

    haa bide bunu mayasız sırf yoğurtla yapıp kalın şekilde açıp bardakla kesiyordu sonra onlar pişerken şişiyooorr içinede domates peynir zeytin koydummuuuuuu tadından yenmezzzzzzzzzzzzzzz ayyy zaten açık olan iştahım dahada açıldıııııııııııııııcokacimcoook
    barçman abla nerden aklıma getirdin yaacokacimcoook
     
  16. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  17. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Ya bu bizim yöreye ait pişii :teytey: ellerinize sağlık ablacım,sabah güneş yeni yeni yerini almaya başlarken,
    enfes yayılan huzur verici hava eşliğinde,sıcak çay ile süper gidiyordu opuyorumnanaktan
     
  18. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Barcman
  19. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    Rica ederim canım ne güzel bir tanımlama olmuş