Pişi veya kabartlama yardım?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve filizim tarafından 15 Mart 2009 başlatılmıştır.

    15 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  1. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar benim yaptığım hamur kızartmaları tam böle yumuşacık fosur fosur olmuyor neden acaba?un,tuz,su ve maya(yaş)kullanıyorum.Püf noktası nedir yardım istiyorum sizden...
     
  2. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.316
    Beğenildi:
    34.091
    Ödül Puanları:
    563
    Bende maya kullanmadan yapıyorum onu beceremedim çünkü
    Un tuz biraz sulandırılmış yoğurt ve 1 paket kabartma tozu kullanıyorum poğaca gibi yapıp kızgın ve bol yağda kızartıyorum.
    Çok güzel oluyor hamuruda kulak memesi kıvamında tutun.
     
  4. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  5. sweethand

    sweethand Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2008
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76

    canım merhaba öncelikle
    kullandığın su ılıktan daha sıcak olmalı ve bir de iki katı olana dek sıcak bir yerde mayalandırmak şart ben eskiden sobanın arkasında şimdi de kaloriferin yanına bırakıyorum çok güzel kabarıyor ve mandalina büyüklüğünde hamur alıp unla beze haline getiriyorum oklavayla biraz açıp hemen kızgın yağda kızartıyorum puf puff olmaması imkansız oluyor böylece
     
  6. 15 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  7. filizim

    filizim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2007
    Mesajlar:
    4.712
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkürler cnlarım deniycem ikinizinde önerisini öpüyorum..
     
  8. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  9. verdinaaz

    verdinaaz hedef 65 Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.868
    Beğenildi:
    114
    Ödül Puanları:
    153
    Hamur kızartması 2 çeşit yapıyorum...1.si un tuz su 2 kaşık yoğurt 1 yumurta kabartma tozu azıcıkta karbonat atıp yoğuruyorum biraz dinlenmiş hamuru oklavayla açıyorum ince olmayacak 2-3 cm kalınlığında olacak...sonra yuvarlak açtığım hamuru kare kare kesiyorum sonra kızgın yağda kızartıyorum çok güzel kabarıyor çok güzel oluyor...
    2.si ise un tuz su maya ile çok yumuşak bir hamur yoğuruyorum ekşimesini bekliyorum genelde sobanın yanına koyuyorum...ekşidikten sonra ya bir kaşığı sıvı yağa batırıp cıvık olan hamurdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa atıyorum yada elimi ıslatıp hamurdan top top koparıp yağa atıyorum...çokda güzel oluyor...
     
  10. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  11. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    kızgın yağa hamurları atıp,üzerinede hafif kevgir ile bir kaç yerine bastırırsan güzel kabarır
     
  12. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Bu mayasız tarifi bir kaç kez bende yaptım ama kızardıktan sonra çok kuru oldu, insanın ağzını yırtıcak neredeyse :) Ben mi çok ince açıyorum acaba?
     
  14. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  15. akasya1612

    akasya1612 Sincaplarım cennette.. Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    641
    Beğenildi:
    98
    Ödül Puanları:
    113
    Açılan hamuru katlayarak tekrar açmak kat kat kabarmasını sağlıyor, bir de çok ince olmayacak hamur.. Çok lezzetli birşey, kaç kaloridir ki acaba?
     
  16. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  17. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108

    1 damla yağda 8 kalori olduğuna göre gerisini sen hesabet sırnaşık şeysırnaşık şey
     
  18. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : filizim
  19. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    ben hazır ekmek hamuru alıyorum ...biraz kalın yuvarlak yuvarlak kızartıyorum gayet pofuduk oluyo