Pişirdiğim Öyle Kötü Kokuyor Ki,Yiyemiyoruz..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve prometheus tarafından 12 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  1. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.235
    Beğenildi:
    86
    Ödül Puanları:
    108
    Arkadaşlar tavukları pişirmeden önce haşlıyorum,daha haşlarken çok kötü bir koku çıkıyor..
    Daha sonra fırında veya tencerede pişirmek üzere ikinci işleme geçiyorum ama tavuklar hiç lezzetli olmuyor,çok kötü bir tadı ve kokusu oluyor..
    Eskiden tavuklar hiç bu kadar kötü kokmazdı,ne oldu anlamıyorum..
    Marketten tavuğu alıyoruz,pırıl pırıl ambalajlı..
    Son kullanma tarihi geçmemiş..Tanınmış markalar..
    Hele de tavuk deep freeze girince hepten beter birşey olup çıkıyor..
    Tecrübeli arkadaşlar bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim..
    Diğer arkadaşlar için de faydalı olur bu..
     
  2. 12 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  3. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Canım tavuğu haşlarken 1 kuru soğan,1 havuçazcık ta karabiber eklersen daha leziz olur.
     
  4. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  5. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ben tavuk yemeği yapacağım zaman ocağa koymadan bir kaç damla sirke ile karıştırıyorum hiiç o sası kokusu olmuyor ve sirke tadıda olmuyor
     
  6. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  7. Asmin

    Asmin Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    7.824
    Beğenildi:
    193
    Ödül Puanları:
    153
    market tavuklarina o kadar da guvenmeyin derim..
    defne yapragi katmak da bi cozum koku icin.. ama kotu koku bayat oldugnu ggosterir genelde tavugun.
     
  8. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  9. shekerkizcandy

    shekerkizcandy Mutlu♥♥ Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.622
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    Kesin ve en etkili çözümü açıklıyorumkaydirigubbakcemile3
    Arkadaşlar aynı durumdan bizde muzdariptik.Tavuğunuzu limon suyu ile ovun ve şahane lezzeti ile tavuğunuzu pişirdikten sonra yiyebilirsiniz...
     
  10. 15 Şubat 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  11. FURKANCA

    FURKANCA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    108
    çigken sirkeli suda bekletiyorum
     
  12. 23 Mart 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  13. lalli

    lalli :) Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.640
    Beğenildi:
    47
    Ödül Puanları:
    148
    annem tavuk haşlarken 1 tane kuru soğan koyuyor hiç koku olmuyor
     
  14. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Tavuğu niye haşlıyorsunuz kızlar hemen işleme koyun, haşlayıp ne yapıyorsunuz ki?
     
  16. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  17. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    bunun nedeni tavuk çiftliklerinde balık kemiği hammaddeli yemler kullanılıyo. bu yüzden o kokuyu alıyoruz.
    tavsiyem de haşlama suyuna yarım limonu sıkıp, kabuğunu da atmak olur. defne yaprağı ve seviyorsanız kereviz SaPları atarak haşlayın gidecektir.
     
  18. 26 Mart 2010
    Konu Sahibi : prometheus
  19. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    en azından kaynar su dökmek sağlıklı olacaktır. haşlamalı bir çok yemeğimiz var. fırın da ya da başka biçimde de pişirsek, yine de sıcak suyla temas çoğu mikroptan,hastalıktan korur. Şeniz