Pişirilen Cinbiber Turşusu (Resimli)

Konusu 'Turşular' forumundadır ve acigul tarafından 16 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : acigul
  1. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    bu turşu daha çok kahvaltıda yenilecek bir turşu ve ekmek batırarak yemek:kayris: harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.. en azından azcık bi kavanoz deneyip sonra istediğiniz kadar yapabilirsiniz... ben öyle yapmıştımda :)

    ne kadar domates kullandım bilmiyorum bahçemizin domatesi olduğu için ama 25-30 adet domates vardı ve kullandığım ölçülerle yazıyorum hemen...

    domatesleri rendeliyoruz. biberlerin varsa uzun saplarını kısaltıp tüm şekilde hazırlıyoruz. sarmısakların birazını doğradım birazını dövdüm daha iyi aroma versin diye.rondodanda geçirebilirsiniz.

    25-30 adet iri domates

    cin biberi (onuda sevdiğiniz acı miktarına göre koyabilirsiniz ben birazda marketlerde minik biber turşuları satılıyor komşu satıyordu o biberdende koydum)

    2-3 baş sarımsak
    2 yemek k. sıvıyağ
    1 veya 1,5 su b. sirke ve tuz
    1 yemek k. şeker (tadının daha güzel olmasını sağlıyor)
    2-3 tane limon tuzu

    [​IMG]



    yağı tencereye alıyoruz domatesi ekliyoruz domates çok suluysa bir müddet kaynatıp (sulu değilse 1-2 dk kaynadıktan sonra) biberleri ekliyoruz.sarmısaklarıda ekleyip biberlerin rengi değişene kadar pişiriyoruz (bizim domatesler çok suluydu ben suyunu biraz daha çekene kadar pişirdim)
    pişince sırasıyla şekeri tuzu,limon tuzunu ve sirkeyi ekleyip altını kapatıyoruz. (şekeri tadarak koyunki şeker oranı çok olmasın. tencerede ılıyınca kavanoz veya sığacak bir turşu bidonuna alıyoruz... buzdolabında saklanması önerilir.. afiyet olsun
     
  2. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : acigul
  3. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    cok guzel olmussssssssssss
     
  4. 16 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : acigul
  5. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkürler canım a.s.
     
  6. 23 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : acigul
  7. med_cezir

    med_cezir Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2008
    Mesajlar:
    416
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    tadı nası oluyor acaba
    degısk geldı bana
     
  8. 1 Eylül 2010
    Konu Sahibi : acigul
  9. ela26yeni

    ela26yeni anne Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.339
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    63
    çok acıı sevmiyom bendee
     
  10. 14 Eylül 2010
    Konu Sahibi : acigul
  11. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    ne kadar bekledikten sonra yenecek
     
  12. 16 Eylül 2010
    Konu Sahibi : acigul
  13. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    tadi çok hoş oluyor. keşke ikram etme imkanım olsaydı. kahvaltılarda ekmek banarak yemek çok güzel oluyo. az bir miktar yapıp deneyebilirsin. göz karari koyarsın malzemeyi..a.s.

    bende pek yiyemem acıyı. çok fazla biber koymadım oyüzden. ama biberler kesinlikle delinmeden tüm konulduğu için çok acısı olmadı benimkinin..a.s.

    soğuduktan sonra yemeye başlayabilirsin canım.a.s.