Piyaz

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve chatlak tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : chatlak
  1. chatlak

    chatlak özgür Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2006
    Mesajlar:
    595
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    * Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerine çıkacak kadar su koyup ıslatın.
    * Sabah yıkayıp tekrar aynı şekilde su koyup orta ateşte 2.5-3 saat pişirip ateşten alın.
    * Sertleşmemesi için kapağını açarak kendi suyunda ılıtın.
    * Sonra süzgece döküp suyunu süzün.
    * Yine aynı tencereye koyup, üzerine 1 su bardağı sirke ilave edip kapağını kapatarak 2 saat bekletin.
    * Biberleri temizleyip boyuna dörde kesip, kibrit çöpü gibi doğrayın.
    * Piyazlık doğradığınız soğanla birlikte tuzun yarısını ile ovup tel bir süzgece döküp, yıkayın ve sıkarak bir kaba çıkartın.
    * Domateslerin kabuklarını soyup boyuna 6 dilime ayırın.
    * Yumurtaları 8 dakika haşladıktan sonra soyup, boyuna dörder dilime bölün.
    * Fasulyeyi süzdürüp üzerine kalınca kıyılmış maydanozu, soğanlı biberi, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak tabaklara dökün.
    * Üzerlerine ve kenarlarına domatesleri, zeytinleri ve dilimlenmiş yumurtaları dizip servis yapın.