Pizza

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ,bu kadar pizzayı nasıl yediniz diyebilirsiniz. Zaten bizde sadece 1 tepsisini yedik. Diğer tepsiyi olduğu gibi dondurucuya attım. Pizzalar donunca hepsini üst üste koyup başka bir gün yemek üzere paketledim.



    MALZEMELER:
    Hamuru için:
    500 gr. un,
    1,5 su bardağı ılık süt,
    Yarım çay bardağı sıvı yağ,
    1 paket maya,
    1 çay kaşığı tuz,
    1 tatlı kaşığı şeker,
    Üzeri için:
    Yarım kangal sucuk,
    4-5 tane biber,
    2 tane domates,
    10-12 tane siyah zeytin,
    Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi,
    Sosu için:
    2 tane domates rendesi,
    1 tatlı kaşığı kekik,
    1 çay kaşığı karabiber,
    1 çay kaşığı kırmızı biber,
    1 çay kaşığı tuz,

    HAZIRLANIŞI:
    Hamur için üsteki malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur yapın ve mayalanması için biraz bekletin. Bu arada pizzanın üst malzemelerini resimde gördüğünüz gibi hazırlayın. Sosu için 2 tane domatesi rendeleyin. İçine diğer malzemeleri koyup karıştırın. Arzu ederseniz bir tutam fesleğende katabilirsiniz bu sosa. Ayrıca domates yerine 1-2 kaşık salçayı sulandırıp aynı sosu hazırlayabilirsiniz. Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün. (tabi siz istediğiniz boyutlarda yapabilirsiniz.) Merdane ile hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dikkatlice koyun. Üzerine hazırladığınız sosu sürüp üst malzemelerinide sıraladıktan sonra en üste kaşar rendesi serpin. önceden ıstılmış 200-210 derecelik fırında pizzalarınızı pişirin. (10-15 dakika)
    Not: bu pizza hamurundan istediğiniz çeşitte pizzalar yapabilirsiniz. (Patlıcanlı, mantarlı, peynirli, sosisli, vb.)