PKO + mikroadenom

Konusu 'Tüp Bebek Yöntemi ile Çocuk Sahibi Olmak.' forumundadır ve km0734 tarafından 17 Eylül 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    17 Eylül 2010
    Konu Sahibi : km0734
  1. km0734

    km0734 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2010
    Mesajlar:
    523
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Mrb Dr Bey;
    Size bir konuda sorum olacaktı.Cvp layabilirseniz çok sevinirim.Bende 5 mm mikroadenom var.Prolaktinim 60 larda idi.Dostınex ile 0,5 e kadar indi değerim.Ayrıca PKO hastasıyım.Adetlerim çok düzensiz.Adet söktürücü ile 1,5 - 2 ay gibi bi sürede ancak ilaç kullanarak adet olabiliyorum.Asıl sorun hamile kalamamamda.Tedavimi yürüten çeşitli dr lar bu şartlarda çok zor hamile kalacağımı belirtiyorlar ama aynı zamanda bana 1 sene beklemem gerektiğini söylüyorlar.Bu şartlarda hamile kalamıycaksam 1 sene beklemek sizce doğru mu?3 aydır hamile kalmaya çalışıyorum,8 aylık evliyim.Yaşım 30 ve kg olarak da zayıfım..Şuan Gynodel ve Glifor kullanıyorum.Sizce beklemeli miyim yoksa yardımcı tekniklere geçilmeli mi bende?Ben bunu danışacaktım.
    Tşk ederim..
     
  2. 18 Eylül 2010
    Konu Sahibi : km0734
  3. Bahceci

    Bahceci Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mart 2010
    Mesajlar:
    7.574
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    PKO olan hastaların yaklaşık ;%20'nde prolaktin hormonu yüksektir. Bu PKO bağlı bir durumdur. Yani istediğiniz kadar dostinex alın tekrar yükselebilir. Bence bunun üzerinde durmaya gerek yok. Eğer eşinizin sperm sayısı normal ve rahim filminizde problem yoksa artık yumurtalamayı uyarıcı tedaviye başlamanızda fayda vardır
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.