Poaarm neden kara oluyor

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nesrin111 tarafından 1 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  1. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    benim poğaçarımın içi nedense kara oluyor.beyaz olmuyor.yani esmerleşiyor.bu neden olur acaba
     
  2. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  3. ARKADAXSXXSXXSX

    ARKADAXSXXSXXSX kocasının bebeği Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    682
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    nasıl peynir mi kararıyor poçenin hamurdan mı?
     
  4. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  5. ARKADAXSXXSXXSX

    ARKADAXSXXSXXSX kocasının bebeği Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    682
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bide dün yaptım poçe tarifini vereyim:
    yarım paket margarin (oda sıcaklığında) 2 yumurta 1 cay bardağı sıvı yağ 1 cay bardağı yoğurt 1 pk kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker cok güzel oluyor her zaman yaparım aklında bulunsın diye yazdım
     
  6. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    ıç malzemedendir büyük ihtimalle.
    Fırın ısısı da etkili olabilir...
     
  8. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  9. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    cnm karbonat kullanıyosan sarartır yada eğer fırında çok bekletip iyice kızartıyosan iç malzemeside içinde kızarır ve karartı yapar.bi tarifte benden

    2 çay bardağı yoğurt 1 çay bar.sıvıyağ 1 yumurta tamamı 1 yumurta akı sarısı üzerine tuz ve un hafif cıvık olcak yani ele yapışmıcak ama hafif yumuşacık olsun.he bide kabartma tozu 1 tane.


    hamuru 3 e böl tezgahta uzunlamasına yuvarla hafif üstüne bastır.verevine kes ve tepsiye diz.yumurta sarısı sür çörek otu serp pişir.inan yumuşacık ve az yağlı bir poğaça oluyo 1 haftada bile yeniyo buzdolabında sakla ama.1 haftada tüketeceksen.
     
  10. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  11. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    hamuru sararıyor diyim..kahverengi falan oluyor..boş da yapsam doluda yapsam aynı.((
    undan falan olur mu böyle şeyler
     
  12. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  13. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    şekerim bende aynı bu malzemeleri koydum ama nedense beceremedim..neden sararıyor ki.((
    ne marka un kullanıyorsun
     
  14. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    arkadaşlar da vermiş ama ben gazoz katıyorum hamura,hiç şaşmadı şimdiye kadar.
    içine istediğim malzemeyi koyuyorum pufuduk ve beyaz oluyor
     
  16. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  17. cicika

    cicika ♥♥♥&♥♥♥♥ Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.229
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım karbonat kullanıyorsun büyük ihtimalle..........karbonat karartır hamuru... ya içine birazlimon sık.. yada hamur kabartma tozu kullan karbonat yerine .....bak ozaman kararmayacaktır..........yerimseniben..kullandığın un esmer un değilse ki değildir .un karartmaz güzelim... sen en iyisi kabartma tozundan şaşma..
     
  18. 1 Haziran 2009
    Konu Sahibi : nesrin111
  19. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    canım ben karbonatlada denedim karardı
    kabartma tozü ilede denedim karardı
    ayy nerede yanlış yapıyorum
    beyaz un kullandım ben