pofuduk pofuduk poğaça yapmak istiorum:( yardım lütfen

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve zeynnn tarafından 29 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  1. zeynnn

    zeynnn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    288
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    ya ben mi çk beceriksizim nasıl yapıonuz kızlar... pofuduk kabaran yumuşacık poğaçaları:))
     
  2. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  3. mecbue

    mecbue se sipşaşe fokaye reğuğ:) Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.690
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    ölçülü yap o zaman pofuduk oluyo mesela 2 tepsi için bi su bardağı su birbuçuk su bardağı süt bi su bardağı sıvı yağ eyer yaşmaya kullanıyosan bi tane 40 gr yok kuru kullanacaksan bi kahve fincanı kuru maya ben bu şekilde yapıyorum tepsiden taşıyo:)
     
  4. 29 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  5. fatma034

    fatma034 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2008
    Mesajlar:
    274
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 4 çay kaşışğı tuz 4 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı kuru maya aldığı kadar un su maya ve şekeri maya kabarana kadar ıslat sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğur ama 15 20 dakika yoğurursan süper oluyor ben ekmek makinamda yoğuruyorum biraz mayalanınca tepsiye diziyorum 1 saat kadarda teside mayalandırıyorum birde fırından çıkarınca 20 dakika üzerine peçete koyup sofra bezi örtüyorum pamuk gibi oluyor ama ben hiç yuvarlak şekilde yapmam poğaçayı
     
  6. 2 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  7. zeynnn

    zeynnn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    288
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    deniycemm bakalım olur inş. benimkiler sert oluo.. bazen de scakken yumusak soğuyunca sertleşiyo:KK43:
     
  8. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  9. ohcanimadeysin

    ohcanimadeysin ♥pamugum ve prensesim ♥ Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    6.900
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    canım benim yaptığım tarif her daim pofuduk olur..herkes çok beğenir..ama kabarmasını beklemelisin..bide mayan taze olmalı..

    2 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    4 kaşık şeker
    1 kaşık tuz
    1 yumurta tamamı+1 tanesinin beyazı (sarısı üstüne olacak çünkü)
    1 paket yaş maya
    1 su bardağı sıvı yağ
    aldığı kadar un..
    eline yapışmayacak kadar un desek daha doğru olur herhald..güzel ce yoğur,dinlenmeye bırak iyice kabarsın
    her zaman pofuduk olur..
     
  10. 15 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  11. antalia

    antalia Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2009
    Mesajlar:
    127
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bence en önemli püf noktası birincisi mayanın taze olması ikincisi de hamuru ele yapışmayan değil hafif yapışır olduğu halde yoğurmayı bırakmak. ne kadar un koyarsak poğaça o kadar sert oluyor.çünkü hamur mayalanma esnasında un ile özleşirmiş.yani sonradan ilave edilen un poğaçayı sertleştiriyor.buna dikkat etmenizi öneririm.ben artık poğaçalardan bunlara dikkat ederek başarılı sonuçlar almaya başladım.inşaallah siz de başarılı olursunuz.kolay gelsin...
     
  12. 17 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    poaça hamuru ele yapışıp yapışmamak arasında olacakki pofuduk olsun, en önemli püf nokta budur, unu az olmalı. Margarinle yapılan poaçala muhteşem oluyor. Birde dondurucuya koyuyorsan sönüyor.
     
  14. 18 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  15. _laylaylom_

    _laylaylom_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2009
    Mesajlar:
    5.917
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    ben de yeni yeni yapmaya başladım bekarken saadece kek,kurabiye yapardım...
    şimdi yapıyorum annemin tavsiyesiyle dr.outker kuru maya kullanıyorum..
    pofuduk olması için mayalanma çok önemli hem yoğurduğum kapta hem de tepside
    şekil verip bekletmek en iyisi hemen sönmüyor...un da önemli ben gözkararı kullanıyorum
    unu da çok katı ve çok cıvık olmamalı hamur ele de yapışmamalı.
     
  16. 28 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynnn
  17. PasakliMinikTanrica

    PasakliMinikTanrica her şey güzel olacak... Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12.797
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Kızlar bende hep poğaça yaparken böyle pamuk gibi yumuşacık olmasını hayal ederdim
    Güzelce mayaladığımda yumuşak olurdu ama bu siteden aldığım bir tarifi denedim haftasonu ve resmen poğaçaya aşık oldum
    Bulut gibiydi öyle yumuşacıktı ki anlatamam
    Libyanacığımın gazozlu poğaça tarifini denedim kızlar şiddetle tavsiye ediyorum cokacimcoook

    işte bu da tarifi http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/278829-vazgecilmez-gazozlu-pogacalarim-resimli.html
     
    Son düzenleme: 28 Haziran 2010