Poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Unun yarısı,su,süt,yağ,maya ve şeker bir kapta yoğurulmaya başlanır.Unun kalan kısmı da ilave edilir (su bardağınızın büyüklüğüne bağlı olarak un mikatarı değişebilir) hamur ele yapışmamaya başlayınca artık un ilave edilmez.Hamur yumuşak bir hamur olmalıdır.Bu hamur kabarması için bekletilir.Hamurun kabarması ortamın sıcaklığına göre değişik zamanlarda gerçekleşir.Hamur kabarınca (yaklaşık 2 saat sonra) hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparılıp avuç içinde oval bir şekilde inceltilir.İçine maydonozlu peynirden biraz konulur ve poğaça şekli verilir.
    Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır.Hazılanan poğaçalar tepsiye dizilir.
    Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu ekilir.
    175 derecede üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirilir.