Poğaça

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve neptunee tarafından 17 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2009
    Konu Sahibi : neptunee
  1. neptunee

    neptunee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    182
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    bir sürü poğaça tarifi arasına bnde ekleme yapayım dedim. yumuşacık poğaçayı sevenler mutlaka deneyin..

    1 subardağı ılık suyu 2 küp maya ve 3 çorba kaşığı şekerle orta büyüklükteki bir kasede 15 dk. dinlendirin.

    1 su bardağı ılık su
    2 küp maya (2 çorba kaşığı toz mayada olur)
    3 yemek kaşığı şeker
    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz (ben fazla tuzlu sevmediğimden 1 tatlı kaşığı koyuyorum damak tadınıza göre daha fazlada koyabilirsiniz)
    alabildiği kadar un
    içi için:
    peynir
    üzeri için:
    yumurta sarısı
    susam çörekotu

    dinlendirilmiş(kabarmış) su-şeker-maya karışımını geniş bir kaba alın üzerine sütü, sıvıyağı,tuzu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. hamurunuzun yumuşak olmasına dikkat edin, biraz ele yapışabilir. ne çok gevşek nede çok sert olmasın. hamuru 1 saat kadar sıcak bir ortamda dinlendirin. kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp poğaçanızı dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. tepsiye çok sık dizmeyin çündü fırında baya bi kabarıcak. 200-220 derecedeki fırında pişirin