Poğaçaların Yumuşak Olması İçin

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nesrin111 tarafından 22 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  1. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.884
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar benim poğaçalarım yada açmalarım hep sert oluyor.sizler yumuşak poğaça nasıl yapıyorsunuz?benimkiler hep sert ve tok oluyor.:KK43:
     
  2. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  3. zepzep1905

    zepzep1905 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    selam canım,poğaçaya koyduğun un markası önemli,birde unu eleyerek koymanı tavsiye ederim,bütün hamur işlerinde unu eleyerek koymak çok çok önemli,kolay gelsin sana..
     
  4. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  5. kulitta

    kulitta İlahi Adalet Pro Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.590
    Beğenileri:
    589
    Ödül Puanları:
    113
    Hamuru çok yumuşak olacak canım.
    Ellerini yağlayıp toparlayabildiğin an daha fazla un ilave etmemek gerekiyor.
    Kolay gelsincokacimcoook

    .
     
  6. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  7. Afro

    Afro minik prensesıyım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.143
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    cnm benım annem sütle yoguruyo sende dene ıstersenn
     
  8. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  9. tatu

    tatu Yeni Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sert olması mayasıyla alakalı canım...
    mayanın tarihi geçik olunca iyi karışmayınca olmuyor...
    mayayı ılık suda elinle erit ve iyice karıştırmaya çalış hamurla özdeşleşsin
    ...:nazar:
     
  10. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  11. ZAMBAK 3

    ZAMBAK 3 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Haziran 2008
    Mesajlar:
    5.576
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Süt sıvı yag ile yogurursan yumuşak oldugunu görürsün canım.AYRICA YAŞ MAYA KULLAN VE ŞEKER KOY ILIK SUDA ERİT
     
  12. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  13. Sibel80

    Sibel80 Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    992
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    ben dr qetcer in mayasıyla yaparım.hamura koyacağım bütün sıvıları ılıtırım.süt, su yağ hepsini cezvede ılıtırım bu şekilde mayanın üzerine dökerim.sıcak olursada soğuk olursada olmaz.yoğururken hamur elime sıvanmaz olduğu anda un koymayı keserim.birde hamuru yoğurunca eğer acelem varsa biraz sıcağımsı kaynar değil suyun içine bir kapla oturturum.üzerini örterim.çok güzel olur.ha birde şekil verince tepsidede mayalandırırım
     
  14. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : nesrin111
  15. yemyesil

    yemyesil Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    223
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    merhaba! annem,in yaptığı poğaçalar ve açmalarda maşşallah süper olur yumuşak yumuşak aynı hazır açmalar gibi..annem tarifi kime verdiyse aynısını yapamazsert olur onlarınki..hatta bazıları tarifi eksik verdiğini düşünür.annemi evlerine çağırıp yaptırırlar yaparken yazarlar...yine olmaz..

    ben düşündümde niye onlarınınkinin farklı olduğunu ve şöle bi yargıya vardım; mayalama çok önemli..hamuru yuğurup mayalamak için hafif sıcak bi yerde durması lazım.yazın mümkün oluyo ama kışın sıcak yer bulmak zor heleki petekli evlerde...annemde doğalgaz borusunun geçtiği bi yer var orda mayalatır hamuru..ama hamurun ne çok ne de az mayalanması lazım ...bu da önemli ekşimesin yani fazla..böle böle deneyerek bulabilirsin bence..kolay gelsin.umarım yardımcı olabilmişimdir..
     
  16. 14 Şubat 2012
    Konu Sahibi : nesrin111
  17. pptya87

    pptya87 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    3.832
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    38
    kızlar bende birşeyi merak ediyorum pastane pogacası gibi görünmesi için ne yapabilirm.
    yumurta sürüyorum çatalla şeklini veriyorum ama fırından çıkınca o çatalla verdiğim şekil kayboluyor ve yumurta sarısı öyle belirgin olmuyor bunun püf noktası nedir?
     
Benzer Konular: Poğaçaların Yumuşak
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları Poğaçaların Bayatlamadan Durabilmesi İçin Neler Yapılabilir? 19 Şubat 2009
Mutfak Püf Noktaları Lokum Gibi Yumuşak Et Pişirmenin Sırları 20 Temmuz 2014
Mutfak Püf Noktaları Et'in yumusak olmasi icin 27 Mart 2014
Mutfak Püf Noktaları ben neden yumuşak et pişiremiyorum,bu işin sırrı ne? 21 Haziran 2012
Mutfak Püf Noktaları mayasız yumuşak poğaça tarifi arıyorum . yardımedebilirmisiniz? 24 Ocak 2012