Polkek (Resimli)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Bu kek harika..
    POLONYA mutfağına has,leziz bir tat..
    denemelisiniz
    (kaynak:Kitchen Oclock)



    5yumurta
    1/4 kutu pudra şekeri
    1 pkt vanilya
    1 pkt kabartma tozu
    1 pkt margarin (oda sıcaklığında)
    3 su br un
    1 yemek kaşığı kakao
    1 su br toz şeker
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    1 çay tabağı kadar marmelat veya reçel

    Önce yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice çırpın.Daha sonra içine margarini ilave edip bir müddet daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun.
    Hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün. Bir parçasına kakaoyu katıp iyice yoğurun.
    Biri kakaolu olmak üzere iki parça hamuru dondurucuya koyun.
    -Kalan parçayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıbınıza yayın (kelepçeli kalıp olmasını öneririm)
    -Dondurucuda 15-20 dakika beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, rendenin büyük kısmı ile kalıba yaydığınız hamurun üzerine rendeleyin. Ancak rendelemeden hemen önce kalıba yaydığınız sade hamurun üzerine reçeli veya marmelatı sürün.
    Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir çimdik tuzla köpürene kadar mikserle çırpın.Toz şekeride azar azar ilave edip tekrar çırpın ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha çırptığınız bu karışımı ( köpük şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun üzerine yayın.
    Ayırmış olduğunuz son parça hamuruda köpüklü karışımın üzerine rendeleyin.
    Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
    Afiyet olsun....
     
    Son düzenleme: 9 Şubat 2010
  2. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    Metın Chef-
    kıtchen oclock


    Benim Polkekim..


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Efendim öncelikle verilen malzemeler ile bir güzel hamur yoğuruyoruz,hamurumuzu mutfak mermerimiz üzerinde yoğurursak her zaman en mükemmel sonucu alırız bu da ufak bir not.vereliniortak
    Hamurumuzu eşit üç parçaya ayıralım bir parçasına kakao katalım ben kakao çok sevdiğimden fazlasını kattım.Daha sonra biri kakaolu olmak üzereiki hamur parçasını buzdolabına koyup 20 dakika bekletelim.Bu esnada biz de kelepçeli kalıbımızı yağlayıp unlayalım üzerine merdane yardımı ile açtığımız hamuru yayalım,sonra evimizde hangi reçel veya marmelat varsa üzerine kaşıkla gezdirelim,dolaptan çıkardığımız kakaolu parçayı bunun üzerine rendeleyelim,üzerine hazırladığımız köpüğü katalım ve en son sade hamuru rendeleyip fırına verelim..
    Kakaolu kısmı çok pişmeyecek,pudding kıvamında olabilir gayet leziz oluyor,zevk meselesi tabi.
    Tadı pastane bezelerine benziyor hatta aynısı..
    Afiyet olsun son karede görüldüğü üzere ,pastanın büyük bir parçası şahsım tarafından dakkasında denenmiştir:)

     
    Son düzenleme: 16 Ekim 2010
  4. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. sahrayxixldxixzxix

    sahrayxixldxixzxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine meğine sağlık babım ama foto yok:eek:
     
  6. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. sahrayxixldxixzxix

    sahrayxixldxixzxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :eek: çok aceleci davranımışım yaf ne sabirsiz kadınım ben böyle bak yoldamış fotoÇok üzgünüm çoook
     
  8. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sahra'm cici bacım :))
     
    Son düzenleme: 16 Ekim 2010
  10. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. sibi

    sibi aŞkBöCeğimm Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadasim tarif icin cok tesekkurler bende dogumgunum icin yeni tarifler bakiniyordum bunu mutlaka deniycem, ama kac yumurta kattigini yazmamissin :)
     
  12. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    5 tane yumurta bacım hihoyyythihoyyythihoyyyt


    Cıdden dogum gunu monusune cok yakısır :asigim:
     
  14. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  15. sibi

    sibi aŞkBöCeğimm Üye

    Katılım:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ya ben aslinda cok beceriksizimdir pasta ve kek yapimi konusunda bunu cevremdekilerde derler :) ama bunu mutlaka deneyip dogumgunumde yapmak istiyorum ve insallah ondan sonra herkez 2. tabagida ister :) yaptikdan yada yapamadiktan sonra mutlaka yazarim :))
     
  16. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  17. sahrayxixldxixzxix

    sahrayxixldxixzxix Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    150
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    :) He tatlıların kokusu geliy
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Ekim 2010
  18. 28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :) Eksik olma gülüm.
     
    Son düzenleme: 16 Ekim 2010