Portakal Kabuğu Reçeli (Resimli)

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Sersoy tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  1. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Portakal kabuklarının aramosından çıkan harika tat

    Portakalların kabukları elma dilimi gibi soyululur. İçlerindeki beyaz kısım bir bıçakla alınır, sakın çok kazımayın yoksa kabuk pişerken sertleşir.

    Her dilim içe doğru sarılır, gul gibi..
    Sarma işleminin ardından isterseniz iğneyle delerek uzunca bir ipe dizilir. İpin ucu düğümlenir.
    İstersenizde benim yaptığım gibi her iki sargıya bir kurdan batırılır (bu işlemler yaprakların açılmaması, şeklini koruması için önemli)
    Portakal kabuklarını büyük bir kaseye koyup üzerine su doldurulur. Bir kaç saatte bir suyu değiştirerek bir gün suda bekletilir (acılarını atmaları için).

    2 kg. (10-11 adet) portakal
    1500 gr. tozşeker (6 su bardağı)
    3 su bardağı su
    1 adet limonun suyu ya da 1 gr. limon tuzu

    Acısını atan kabuklar, bol suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    Süzüp sudan alınır.
    Şeker ve su kaynatılır. Biraz kaynayınca kabukları içine atılır. Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
    Limon suyunu veya limon tuzunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alınır.
    Eğer kabukları ipe geçirmişseniz bir bıçakla ipi kesip kabuları sıyırarak iplikten çıkarın. Kurdan kullandıysanız çıkarmanıza gerek yok, sofrada kolaylık oluyor :)
    Ilınınca kavanozlara alıp serin bir yerde saklanır.
  2. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kabukların pişmeden önce hazırlanmış hali
    [​IMG]
  4. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  5. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ta taa taaa taaaaam
    Afyet olsun :)
    [​IMG]
  6. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  7. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ay çok güzel görünüyor canım...
    Kavonazada böyle kürdanlı olarakmı yerleştiriyorsun...
  8. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  9. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    evt canım kurdanlı olarak yerleştirdim bir sorun çıkmıyor :)
    Son düzenleme: 17 Mart 2009
  10. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  11. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende severim portakalı, kabuklarını kurutup, yazın kekin içine koyarım.
    Birde bunu yapayım bari ya, reçelim bitti, adamcağızım istiyo kahvaltıda...
  12. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  13. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şimalcim sulanma sakın butun net alemi benim tabağını tanır :D hahaaa
  14. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  15. busem68

    busem68 çok şükür Allah'ım Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.293
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım değişik bi reçelmiş ben böle bilmiyordum paylaşımın teşekkürler
  16. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  17. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yap tatlım.. zaten mevsimi :) ben önce portakalı sıktım suyunu kocişle içtim, sonra reçeli yapıverdim yerimseniben
  18. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  19. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende teşekkur ederim

    kızlar isterseniz reçeli aynı şekilde greyfurt veya turunçla da yapabilirsiniz. babaannem hep turunçla yapardı super oluyor. tavsiye ederim
Benzer Konular: Portakal Kabuğu
Forum Başlık Tarih
Reçeller - Marmelatlar Portakal reçelimm acı oldu :(( (TARİFLİ) 10 Ocak 2012
Reçeller - Marmelatlar Portakal Reçeli (Resimli) 9 Mart 2010
Reçeller - Marmelatlar portakal reçeli 26 Aralık 2008
Reçeller - Marmelatlar Portakal Reçeli 26 Aralık 2008
Reçeller - Marmelatlar Portakallı İncir Reçeli 5 Temmuz 2008