Portakal kabuğu şekerlemeleri /UzmaN üyemizden

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Şimdi alın portakalları..Ne kadar mesela 1 kg.Kabuklarını soyun,ama elma soyar gibi değil,dilim dilim..İçinin beyaz kısımlarını alın.Sonra bu kabukları jülyen(kibrit çöpü) şeklinde doğrayın,veya küp şeker büyüklüğünde kare kare de olabilir..
    Sonra bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ekleyin,kaynatın,sonra suyu süzün..Bu işlemi üç kez yapın ki,portakal kabuğunun acı tadı su ile beraber gitsin..
    Tamaaaam şimdi haşladığımız portakal kabuklarını tekrar tencere alın ve üstüne 2 su bardağı toz şeker ilave edip,ateşte şöyle bir çevirin,ocaktan alıp soğutun..Sonra derin bir kapta bolca toz şekere bulayıp,güneşte kurutun..
    İşte tamam...Bunu böyle şekerleme gibi de yitebilirsiniz,keklerin içine de kullanabilirsiniz,sütlaç veya başka tatlılarda süsleme amaçlıda kullanabilirsiniz.
    Ben denedim,valla zahmetli değil,aksine zevkli..Tavsiyeme kulak verin..Hatta şık bir kavonoza koyup,arkadaşınıza bile hediye edebilirsiniz
     
  2. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.