Portakal Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve yesilim tarafından 8 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Portakallar yıkanır. Kabuğu ince rende ile rendelenir
    İçi ile rendelenmiş kabuğu bol su ile haşlanır.
    Su bir kere değişip tekrar haşlanır.
    Soğuyunca arzuya göre dilimlenir.
    Şeker ve su tahta bir kaşıkla karıştırarak kaynatılır.
    Biraz kaynayınca portakallar içine atılır.
    Kısık ateşte köpüğünü alarak reçel kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.
    Portakal sulanacağı için sertleşmeden ,yumuşakça pişecek şekilde kaynatılır