Portakal Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    2 büyük kase kabuklarıyla beraber doğranmış portakal
    4 büyük kase toz şeker
    1\4 limon suyu
    1 tutam tuz
    çay kaşığının ucuyla tereyağı(reçelin köpüklenmesi engeller)

    Portakalları üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ile 10 dakika kaynatıp suyunu süzün. Bir kez daha üzerine su ekleyip 10 dakika kaynatın ve bu kez suyundan bir su bardağı ayırıp geri kalanını süzün.
    Ayırdığınız suyu, şekeri, portakalları,tuzu, tereyağını ve limon suyunu kısık ateşte kaynatın. (daha önce bir kez reçel yaptıysanız reçel kıvamını bilirsiniz zaten, işte o kıvama gelene kadar kaynatın. )
     
  2. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Annecim ne de güzel yapar :)