portakal reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın. daha sonra büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suyun içine portakalları atın. hafifçe yumuşayan portakalları kabukları ile birlikte dilediğiniz boyda kesin. ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin. koyu renk alan şuruba küçük doğranmış portakalları atın.şurup iyice koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. kıvama gelince limon suyunu katın. reçeli bir taşım daha kaynatın. tencereyi ateşten alıp, üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın. reçeli soğumaya bırakın. soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın
     
  2. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. snberkay

    snberkay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2008
    Mesajlar:
    83
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok lezzetli .
    aromasıda harika
    kendim yapmadım ama en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  4. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    daha dün akşam yaptım ve kabukları o kadar acı oldu ki.keşke kabuk kaymasaydım bi dahakine kabuksuz yapacağım.çünkü suyu güzel oldu ancak kabuk kısımları hiç güzel tat vermiyor ağızda.