Portakall Kurabiye

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve zuzuuum tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  1. zuzuuum

    zuzuuum ZUZUMUNNN MINIK KELEBEGII Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.604
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Merhaba arkadaşlar, size 70 yaşındaki babanemin meşhur portakallı kurabiye tarifini vericem ben bayılırım şahsen... Umarım sizinde işinize yarar, tarif yapım süresi benim gibi kaplumbaga hızında insanlar içindir eminim bircogunuz daha hızlı bitirirsiniz:)

    Hazırlık aşamasında yapılması gereken tek şey portakalı 1 akşam önceden kabugu ile birlikte rendeleyip, üzerine şekeri dökmek ve kabın üstünü örterek dinlenmeye bırakmak. Böylece şeker daha doğal eriyor ve daha güzel bir tad veriyor...

    1. Sulu bir portakal
    2. Portakal küçük ise 1 su bardağı, iri ise 2 su bardağı şeker
    3. 1 tane kabartma tozu
    4. 1 yumurta sarısı
    5. 250 gr. hamurişi margarini
    6. 1 çay bardağı süt
    7. Süsleme için ceviz tercihe göre fındık

    Akşamdan hazırlayıp bekletip sabah bir süre mikserle çırptıgınız , yada bekletmek yerine mikser ile iyice çırptığınız, şeker portakal karısımının üstüne margarin, yumurta sarısı, süt ve kabrtma tozunu ekleyip hepsini karıstırıyoruz. Tabi bu işlem sırasında karışıma alabildiği kadar un eklemeyi de unutmuyoruz. Tam olarak kulak memesi kıvamına gelince hamurumuzu 10 dakika dinlendiriyoruz. Ardından avuç içimiz kadr hamuru top seklinde yuvarlayıp üzerine bastırıyoruz ve parmagımız yardımı ile ortasında bir boşluk açıp, ceviz parçaları ile süslüyoruz. Tüm hamur bu şekilde bittikten sonra fırın tepsilerimizi yağlayarak kurabiyelerimizi diziyoruz. Büyük fırınlarda önceden ısıtılmış 180c fırına, ankastrelerde 130c fırına pişmes için koyuyoruz. Pişme süresi yaklaşık 40 dakika, ama sık sık çatal yardımı ile kontrol edersek daha iyi sonuc alırız. Piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıp, ardından tüm kurabiyeleri bir tencereye alıp agzını önce bir peçete ardından kapakla kapatırsak kurabiyelerimiz daha yumusak oluyo. Tam Ümit Usta gibi oldum. Fazla havaya girmeden afiyet olsun dileyim....
     
  2. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  3. swethome

    swethome mis kokulum,DEFNEM Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.144
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    148
    denemem laızm keisnlikle.
    çok praitk te bir şeye benziyorç
    .perşembeyi geçelim inşallah denerim.
    margarin oda sıcaklığında beklemiş oalcak değil mi.
    ellerine sağlık.
    deneyeyim de ,hafta sonu yiğenime yapauım ben bunu:))
     
  4. 17 Mart 2009
    Konu Sahibi : zuzuuum
  5. zuzuuum

    zuzuuum ZUZUMUNNN MINIK KELEBEGII Üye

    Katılım:
    2 Ocak 2009
    Mesajlar:
    2.604
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Margarini ben genelde buzdolabında sakladıgım icin kalorifer sıcaklıgıyla eritiyorum kaydirigubbakcemile3