*/*portakallı çikolatalı kek*/*

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Adesss tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  1. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    mutlaka deneyin denedikden sonra dönmeyi unutmayın ama:).insanın yedikce yiyesi geliyor



    3 ADET YUMURTA
    1 SU BARDAĞI ŞEKER
    1 SU BARDAĞI SÜT
    1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
    3 SU BARDAĞI UN 1 PAKET KABARTMA TOZU
    1 PAKET VANİLYA
    2,3 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL RENDESİ
    1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

    .yumurtayı şekerle köpürene kadar çırpın.
    2.sütü,yağı ilave edin,çırpın.unu,kabartmatozu,vanilya,portakal rendesinide ilave edip 1 dk çırpın.
    3.margarinle yağlayıp,unladığınız kalıbınıza hamurunuzu dökün.
    4.damla çikolatayı hamurun heryerine gelecek şekilde üstüne serpin.
    5.kaşığın arkasıylaçikolatalarn birbölümünü en altta ittirin yarısınıda yarıya kadar ittirin.(böylece çikolatalar heryere dağılmış oluyor)
    6.180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Afiyet olsun
    not:damla çikolatalarınızın kekinizin dibine çökmemesi için keke koymadan önce süzgeçe koyup su tutun üstüne sonra un ilave edip heryerine gelmesini sağlayın.fazla ununu eleyin.
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  3. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  4. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  5. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
  6. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  7. selenimo

    selenimo çok şükürrr. Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.074
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    un kaç bardak olacak bacıııı, gerçi benim fırın keki pişirmiyo,
    çok çabuk pişirdiğinden dışı yanıyor, içi hamur kalıyor. oysa çok severim keki.
    güzel görüünüyo eline sağlık
     
  8. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  9. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    tşk ederim.evt unu yazmayı unutmuşum iyiki söyledin.
     
  10. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglik hamarat cimcimem benimcokacimcoook
     
  12. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  13. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    tşk ederim cnm bu lezzeti denemelisin
     
  14. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  15. Espresso

    Espresso Önemde ilk,öncelikte ilk Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10.490
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    Ellerine sağlık canım harikaaaa gözüküyor
    2,5-3su bardağı un yeterli gelir sanırım
    unun özüne göre değişir sonuç
    ama deneyeceğim
     
  16. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  17. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    tşk ederim. 3 Su bardağı un tam geliyor.denedikden sonra yorumunu bekliyorum
     
  18. 7 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Adesss
  19. er_ca

    er_ca 6-11-2012 Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    6.225
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    bugün yaptık. çok güzel oldu..;:)

    bende herkese tavsiye ederim.

    elinize sağlık:)