Portakallı İncir Reçeli

Konusu 'Reçeller - Marmelatlar' forumundadır ve berfinsena tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : berfinsena
  1. berfinsena

    berfinsena Çalıkuşu&Ömrüm Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.344
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    İncirlerin yıkayınız.
    Portakalın kabuğunu soyunuz. Bir miktar su içinde yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Suyunu süzüp, kalanını püre haline getirin.
    İncir ve şekeri birlikte tencereye koyunuz. Üzerine, portakal kabuğu rendesini koyup karıştırınız. Hafif ateş üzerinde karıştırarak koyulaşırınız. Yaklaşık yarım saatte koyulaşacaktır. Reçelin kıvamını kontrol ediniz. Bitiş noktasına yakın limon suyunu katıp tam kıvamına gelince ateşten indiriniz.
    Biraz soğuduktan sonra kavanozlara doldurunuz. Kavanozlarda vakum oluşması için sıcak reçeli kavanozun ağzına kadar doldurmayın , boşluk bırakınız. Sıcakken kapağı kapatıp kavanozu ters yüz ediniz. Sonra serin bir yere kaldırıp, saklayınız.