Portakallı kereviz resimli

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve sacredblame tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  1. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    bayanlar kerevizi yerken harcadığınız kalori kerevizin içindeki kaloriden çok daha fazladır.
    üstelik portakallı kereviz yiyebileceğiniz en lezzetli hafif yemektir.

    kerevizleri soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın.limon suyunu üzerinde gezdirin.

    1 kilo kereviz
    1 adet limon suyu
    2 adet havuç
    1 adet soğan
    1 buçuk su bardağı portakal suyu
    1 kesmeşeker
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    5 dal tereotu ve tuz

    havuçları halka halka doğrayın.soğanı piyazlık doğrayın.bir tencerenin dibine soğan ve havuçların yarısını döşeyin.
    üzerine önceden hazırladığın kerevizlerin yarısnı koyun.onunda üzerine soğan-havuç karışımını döşeyin.
    aynı işlemi kat kat tekrarlayın.
    zeytinyağını kerevizlerin üzerinde gezdirin.kesmeşekeri tencereye alın.tuzunu ayarlayın portakal suyunu ilave edip ocağa oturtun.
    suyunu çekene dek orta ateşte pişirin ve ocaktan alın.
    soğuyunca ters çevirip servis tabağına çıkarın.
    dereotu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
    afiyet olsun.
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sacredblame
  3. sacredblame

    sacredblame Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    130
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108