Portakallı kerevizi bilenler acil yadım lütfen...

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve asu26 tarafından 8 Ekim 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    8 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  1. asu26

    asu26 Guest

    bu aksam portakallı kereviz yapıcam ama daha önce hiç yapmadım googledan baktım ama kafama birşey takıldı kimileri salça koymus kimileri koymamıs.bilen varmı acaba konuluyormu konulmuyormu.tam olarak bilenlerden cok acele cevap bekliyorum :kahve:
     
  2. 8 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  3. asu26

    asu26 Guest

    yokmu cevap yazan yaa benneyaptımki
     
  4. 8 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  5. reyhantuana

    reyhantuana Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    197
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Canim kerevizleri küp doğra limonlu suya at kararmamasi için, bir tarafta soğani doğra,havucu küp doğra,soğan havuç ve limonlu sudan çikardiğin kerevizleri üzerine siviyağ veya zeytinyaği dök,tuzunu ve 1 yemek kaşiği şekerini ekle üzerine iki yada üç portakal veya mandalina suyu sik hepsini bi harmanla sonra tencerenin kapağini kapat önce kisik sonra orta ateşte pişir.püf noktasi tencere oda sicakliğina gelene kadar kapağini açma bi gün dolapta beklerse daha lezzetli olur.ben su veya salça koymuyorum servis yaparken de üzerine dere otu doğra . Afiyet olsun canim
     
  6. 8 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  7. asu26

    asu26 Guest

    canım ilgin için cok tesekkür ederim yemeği yaptım yemek güzel oldu no problem ama kerevizin kokusu varya onun kokusundan zor yedim.gerçi kokladıgın zaman kokmuyorda yerken o kokusu damağında.sen yaptıgın zamandamı öyle oluyo yoksa ben bi hatamı yaptım acaba
     
  8. 8 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  9. musran

    musran ACISADA ÖLDÜRMEZ Üye

    Katılım:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    943
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    portakallı kereviz bir zeytinyağlı olduğu için salça konulmuyor diye bilirim...(sen yemeği yapıp yemişsin bile arkadaşım :)))ama ben yinede cevaplamak istedim)

    ben çok sık yapıyorum sevdiğimiz yemekler arasında ilk zamanlarda kokusuna bende tahammül edemiyordum ancak zamanla alıştım hatta hoşuma bile gitmeye başladı kendine has aroması nede olsa..

    ben düdüklüde yapıyorum tavsiye ederim..yukarıda arkadaşında anlattığı gibi bütün malzemeleri çiğden tencereye koyup portakalını sıkıp yoksa limonunu kapatıyorum ve en fazla 7 dk. da pişiyor çok pratik lezzetli vede sağlıklı bir yemek...
     
  10. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : asu26
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.