Portakallı Mırmır Buğulama

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 27 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]



    4 adet iri boy mırmır balığı
    8-10 sap maydonoz
    tatlı kaşığı tuz
    1 adet limonun suyu
    1 adet portakalın suyu
    1 çay bardağı zeytinyağı

    Mırmırların pulları kazınıp içleri temizlendikten sonra bol suyla yıkanır ve sularının süzülmesi için durulamaya bırakılır.Tencerenin içersine zeytinyağı dökülür balıklar tekerteker yağlanarak tencereye sıralanır ilk sıra yeterli gelmezse ikinci sıra da üstüne yerleştirilerek tuzlanır limon ve portakalın suyu gezdirilerek ilave edilir en üstüne saplarıyla maydonoz yerleştirilir kapak kapatılarak 20 dakika çok kısık ateşte pişirilir süre sonıunda ateş söndürülür ve 10 dakika kapak açılmadan demlendirilir bilahare sıcak olarak servis yapılır.bu buğlamamızda balığımızın portakallı suyuna doyasıya ekmek batırıldığından perhizde olanlar bir gün için pehrizlerini bozmaları gerekir
    balikcibarinagi.org – Şener Albay
     
  2. 27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. limmoni

    limmoni Popüler Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    229
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    yazın pek balık yemeyiz ama yazdım bir kenara
     
  4. 12 Aralık 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  5. ArkeoS

    ArkeoS İkinci duam... Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    kafaları kesseydık daha ıyı olmazmıydı