Portakallı Muhallebi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



    litre süt
    1su bardağı şeker
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı pirinç unu
    1portakal kabuğu rendesi ve 1 portakal suyu
    1 yumurta(isteyen asıl tarifteki gibi daha sarı olsun diye 3 adet yumurta sarısı koyabilir)
    Süslemek için;portakal kabuğu rendesi ve dondurma

    Süte un,pirinç unu,şekeri,portakal rendesini ve yumurtayı koyup iyice karıştırın.
    Çırpılan sütü ocağa koyup sürekli karıştırın.
    Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın.
    Portakal suyunu ilave edin.
    Karıştırıp kaselere koyun.İyice soğuyup katılaşınca zevkinize göre dondurma veya portakal kabuğu rendesiyle süsleyin.
    Muhallebi ilk etapta katı portakal suyu dökülünce o koyuluğu kalmıyor isterseniz un miktarlarını arttırıp daha koyu kıvamda da tercih edebilirsiniz.
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148